Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

«Οι χρυσαυγίτες χτυπούσαν χωρίς έλεος. Σωθήκαμε από θαύμα»

Καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από προβεβλημένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής μπροστά σε διμοιρία των ΜΑΤ, που έμεινε περιέργως αμέτοχη.
Την έσωσε ο σύντροφός της, που επίσης ξυλοκοπήθηκε άγρια. Η Μαρία Τρούλλου, εκπαιδευτικός στο νησί της Πάρου, δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» για τα όσα συνέβησαν: «Εσπρωξε βίαια το κεφάλι μου στο τοιχίο. Δέχτηκα και δεύτερο χτύπημα στο κρανίο από λοστό ή γκλομπ. Ενιωσα το αίμα να κυλάει».


 Υστερα από τον ξυλοδαρμό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τον Σάββα Μαυρίδη, τον σύντροφό της, όπου χρειάστηκαν αμφότεροι ράμματα. Η εκπαιδευτικός, παρόλο που επέλεξε τη δημοσιοποίηση της επίθεσης που δέχτηκε από σημαίνον στέλεχος της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μήνυση κατά του συγκεκριμένου ατόμου. Ενας από τους λόγους είναι ,όπως μας λέει, ότι μετά την πρόσφατη δίκη του Ηλία Κασιδιάρη, στην οποία αθωώθηκε σε μια αίθουσα γεμάτη από οπαδούς του κόμματος, θεωρεί ότι ενδεχομένως και η δική της υπόθεση να έχει την ίδια τύχη.
Πρόθυμοι... μάρτυρες
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι φοβάται, καθότι ο άνθρωπος που την ξυλοκόπησε με μανία το έπραξε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, οι οποίοι δεν την προστάτεψαν από την επίθεση, ούτε προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη, οπότε θεωρεί πως έχει ασυλία. Επίσης πιστεύει πως θα υπάρξουν αρκετοί πρόθυμοι... μάρτυρες να δώσουν άλλοθι στον δράστη για τη στιγμή της επίθεσης.
Στόχος της είναι να ενώσει τη φωνή της με όσα άτομα έχουν υπάρξει θύματα φασιστικών επιθέσεων, προκειμένου να διεκδικήσουν μέσω των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Οπως μας λέει: «Ανεξάρτητα από το τι προασπίζονται οι υποστηρικτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής, τα άτομα που δρουν στον ιδεολογικό της χώρο αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Δεν απειλούν μόνο τους μετανάστες, αλλά κάθε πολίτη που εκφράζεται ελεύθερα και διεκδικεί δικαιώματα. Οι επίσημες αρχές και η πολιτική εξουσία έχουν αποδείξει την ανικανότητά τους στο να διαχειριστούν το φαινόμενο της έξαρσης της φασιστικής βίας. Εύχομαι σύντομα να μπει φραγμός, διαφορετικά αρκετοί αθώοι και ειρηνικοί άνθρωποι θα την πληρώσουν. Οπου πάτησαν το πόδι τους οι χρυσαυγίτες, κάποιος την πλήρωσε με το αίμα του, η χυδαιότητα αυτή πρέπει να σταματήσει».
Πρωτοφανή επεισόδια
Η επίθεση έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2013. Πρωτοφανή επεισόδια είχαν σημειωθεί εκείνη τη μέρα στο νησί και είδαν το φως της δημοσιότητας, καθότι αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής είχε μεταβεί στην Παροικιά για να πραγματοποιήσει εκδήλωση. Την ίδια μέρα είχε προγραμματιστεί πορεία στο πλαίσιο της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας, μια δράση παρέμβασης που διοργάνωσαν οι νέοι κυρίως του νησιού. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ακόμη και ΜΑΤ από την Αθήνα, είχαν σταλεί στο νησί.
 Λίγο πριν από το τέλος της πορείας, δυνάμεις των ΜΑΤ «στρίμωξαν» τους διαδηλωτές, όπως καταγγέλλει η εκπαιδευτικός, σε ένα σκοτεινό σοκάκι της Παροικιάς, κοντά στην ταβέρνα όπου γινόταν η εκδήλωση της Χ.Α. Στη συνέχεια έκαναν ρίψη χημικών και έφοδο προς το συγκεντρωμένο πλήθος. Στην πλάτη των ΜΑΤ υπήρχαν άτομα με πολιτικά, που αναγνωρίστηκαν από τους παρευρισκομένους ως οπαδοί της Χ.Α. και, όπως καταγγέλλεται, πετούσαν πέτρες εναντίον των διαδηλωτών.
Η δασκάλα βρήκε καταφύγιο σε ένα μπαλκόνι μαζί με τον σύντροφό της Σάββα Μαυρίδη, αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια ενός γεροδεμένου ατόμου. «Μέσα από τα ΜΑΤ που έτρεχαν και χτυπούσαν τον κόσμο πετάχτηκε ένας τεράστιος τύπος σε έξαλλη κατάσταση. Ερχόταν απευθείας καταπάνω μου. Στεκόμουν εκεί, πάνω στο μπαλκόνι, και εκείνος, πολύ ψηλός, με άρπαξε από το πέτο, με χτυπούσε και πάλευα, προσπαθούσα να αντισταθώ. Προσπαθούσε να μας τραβήξει κάτω από το μπαλκόνι. Στο ύψος του δρόμου θα μας είχε τσακίσει. Ενας από τους λόγους που δεν είχαμε κακό τέλος ήταν το ότι βρισκόμασταν λίγο πιο ψηλά από εκείνον και όχι στα πόδια του», λέει η Μ. Τρούλλου για τη νύχτα που έζησε.

«Η επίθεση που δέχτηκα ήταν τόσο ωμή και βίαιη. Αποτρόπαιη, χωρίς καμία δικαιολογία. Σαν να με διάλεξε μέσα στο πλήθος. Τι πιο απειλητικό από μια γυναίκα αντιφασίστρια; Με αρπάξε από τα μαλλιά και χτύπησε με μανία το κεφάλι μου στο τοιχίο. Επεσα χτυπημένη στο μέτωπο και έμεινα κάτω ζαλισμένη. Ενιωσα το χέρι του συντρόφου μου στο μπράτσο. Προσπαθούσε να με σηκώσει. Τότε δέχτηκα το δεύτερο χτύπημα. Από την ίδια με τον δράστη κατεύθυνση, που με πέτυχε στην κορυφή του κρανίου. Κάτι σκληρό, σαν λοστός ή γκλομπ. Ξανά λύγισα. Σωριάστηκα νοιώθοντας το αίμα να κυλάει», λέει στο «Εθνος της Κυριακής».

Πολλά χτυπήματα
Τα χειρότερα για τη Μ. Τρούλλου αποφεύχθηκαν χάρη στο τοιχίο του μπαλκονιού όπου είχε βρει καταφύγιο και στον σύντροφό της Σ. Μαυρίδη που την έσωσε από τη μανία του πολιτικού στελέχους της Χ.Α. «Ο σύντροφός μου κατάφερε να με διατηρήσει στην κυριαρχία του. Οι αστυνομικοί χτυπούσαν εμάς σε διάφορα σημεία, αλλά και τα χέρια του δράστη. Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ενστικτωδώς ήταν η άμυνα. Από κάθε πλευρά μάς χτυπούσαν. Ο σύντροφός μου δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, το σώμα και τον αυχένα. Εχει τα σημάδια στις κνήμες από την αντίσταση που έβαζε με τα πόδια του για να μας κρατήσει και τους δύο επάνω στο μπαλκόνι.
Εάν δεν υπήρχε ο άνθρωπός μου να με προστατέψει με κίνδυνο της ζωής του θα είχαν συμβεί τα χειρότερα», ισχυρίζεται η εκπαιδευτικός που δεν ανήκει σε κάποιο πολιτικό κόμμα και βρέθηκε στην πορεία για να διαδηλώσει ενάντια στον ρατσισμό.

Οι ιατρικές γνωματεύσεις
Μετά την επίθεση που δέχτηκαν, η Μαρία Τρούλλου και ο Σάββας Μαυρίδης μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάρου. Στην ιατρική γνωμάτευση (πάνω) βεβαιώνεται ότι τις βραδινές ώρες της 28/02/2013 προσήλθε στο νοσοκομείο ο Σ. Μαυρίδης και έφερε θλαστικό τραύμα μετωπιαίας χώρας και αριστεράς ινιακής χώρας, όπου έγιναν καθαρισμός των τραυμάτων και απαιτήθηκαν 17 ράμματα. Αντίστοιχα και η Μ. Τρούλλου (κέντρο), η οποία παρουσίαζε έντονες κεφαλαλγίες, άλγος στον αυχένα και άλγος κυρίως οφθαλμού, ενώ χρειάστηκε τέσσερα ράμματα στο κεφάλι.

Έφυγαν από το νοσοκομείο με 21 ράμματα

Από τα τυφλά χτυπήματα που δέχθηκαν η Μ. Τρούλλου και ο Σ. Μαυρίδης χρειάστηκε η μεταφορά τους στο Κέντρο Υγείας της Πάρου και στη συνέχεια στο Βαρδάκειο και Πρώιο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου, όπου σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής» έφεραν θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, στον αυχένα, έντονες κεφαλαλγίες και απαιτήθηκαν τέσσερα ράμματα στο κεφάλι για τη νηπιαγωγό, ενώ ο σύντροφός της έφυγε με 17 ράμματα στο κεφάλι.

Εξω από το νοσοκομείο πλήθος κόσμου παρέμενε για συμπαράσταση και απαιτούσε την επέμβαση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη. Τουλάχιστον μία ώρα μετά το περιστατικό η Αστυνομία πήγε στο νοσοκομείο για να πάρει καταθέσεις από τους τραυματίες.

Η Μ. Τρούλλου λέει στους αστυνομικούς στην κατάθεσή της ότι ένας άγνωστος άνδρας με πολιτικά ρούχα, ανοιχτή επιδερμίδα και κοντά μαλλιά, 1,90 ύψος και γεροδεμένος ήταν ο δράστης της επίθεσης. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η δασκάλα δεν γνώριζε το όνομα του ατόμου που της επιτέθηκε, μόνο την εμφάνισή του.

Σοβαρά επεισόδια
Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2013, επεισόδια σημειώνονται στο λιμάνι της Παροικιάς, όταν ένας Γερμανός που μένει μόνιμα στο νησί επιχειρεί να απαθανατίσει με την κάμερά του την αποχώρησή των οπαδών και των βουλευτών Γιάννη Λαγού, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου από το νησί. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πλήθος οπαδών, ανάμεσά τους και ο βουλευτής της Χ.Α. Ν. Μίχος, κινήθηκαν απειλητικά προς τον Γερμανό και οι αστυνομικοί παρενέβησαν αμέσως. Δημιουργήθηκε ένταση, η οποία έληξε με την επιβίβαση της αντιπροσωπείας της Χ.Α. στο καράβι για την Αθήνα. Εκείνη την ημέρα αναγνωρίζει και τον δράστη της επίθεσης εις βάρος της η Μ. Τρούλλου.
Για τα επεισόδια της Πέμπτης και της Παρασκευής η Χρυσή Αυγή είχε βγάλει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Ομάδες αναρχοαριστεριστών με αστυνομική κάλυψη επιχείρησαν να επιτεθούν στην οργανωτική συνδιάσκεψη της Χρυσής Αυγής Πάρου.
Η αστυνομία εντελώς παράνομα τους έφερε συνοδεία μέχρι την αίθουσα της εκδήλωσης... η απόπειρά τους όμως να διαλύσουν τη συνδιάσκεψη της Χρυσής Αυγής απέτυχε παταγωδώς.
Μετά τα μεσάνυχτα ''άγνωστοι'' κατέστρεψαν το κατάστημα που μας φιλοξένησε. Για τις πράξεις αυτές δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή, παρ' όλο που οι δράστες είναι πασίγνωστοι στο νησί. Αντ' αυτού έγιναν παράνομες απόπειρες προσαγωγής μελών μας που δεν είχαν διαπράξει κανένα αδίκημα, ακόμη και βουλευτών! Το νομικό τμήμα της Χρυσής Αυγής ήδη εξετάζει τα γεγονότα και θα κατατεθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου».

Σαν... λαγοί
Μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ανέβηκε κείμενο με φωτογραφίες από τα όσα διαδραματίστηκαν στην Πάρο, με τίτλο «Εφυγαν σαν λαγοί παρά την αστυνομική κάλυψη», ενώ στο κείμενο έγραφε ο συντάκτης: «Η αστυνομία εντελώς παράνομα τους έφερε συνοδεία μέχρι την αίθουσα της εκδήλωσης κι έτσι οι γνωστές... λειράτες κότες πήραν θάρρος. Η απόπειρά τους να διαλύσουν τη συνδιάσκεψη της Χρυσής Αυγής όμως απέτυχε παταγωδώς. Και μόνο στη θέα των Συναγωνιστών, οι παρακρατικοί διαλύθηκαν «πετώντας» και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τρέχουν ακόμα με κατεύθυνση προς τη θάλασσα. Η συγκέντρωση συνεχίζεται κανονικά».
Στο σάιτ Εθνικισμός.net που πρόσκειται στη Χ.Α., σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε για τα γεγονότα, ο συντάκτης παραδέχεται ξεκάθαρα ότι οι χρυσαυγίτες ήρθαν σε επαφή με τους διαδηλωτές και μάλιστα ότι τους έδειραν. «Ετρεχαν σαν Ολυμπιονίκες» είναι ο τίτλος και στο κείμενο αναγράφεται: «Πήγαν για να... τσακίσουν τους ''φασίστες'' κι έφυγαν (με τα πόδια στο κεφάλι...) δαρμένοι».
Πηγή: Έθνος
via  http://www.alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου