Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Τετράστερος φασισμός

Η απόφαση της Χρυσής Αυγής να μετατρέψει το πολυτελέστατο ξενοδοχείο President σε «κρυφό σχολειό» του ναζισμού προκάλεσε πολλές και ενδιαφέρουσες  αντιδράσεις.


Λιγότεροι σχολίασαν το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο φαίνεται να έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε σφηκοφωλιά των πιο αντιδραστικών δυνάμεων που πέρασαν από το πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Ο διάδοχος του Μιχαλολιάκου στην ΕΠΕΝ και εκλεκτός του δικτάτορα Παπαδόπουλου, Μάκης Βορίδης, είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τις αίθουσες του ξενοδοχείου για εκδηλώσεις του κόμματός του.
Στις 18-19 Δεκεμβρίου του 2004 στο President πραγματοποιήθηκε και το πρώτο συνέδριο του κόμματος Πρώτη Γραμμή του Κώστα Πλεύρη -κουμπάρου και άλλοτε γραμματέα του συνεργάτη της απριλιανής χούντας Ιωάννη Λαδά.
Στο συνέδριο παρευρέθησαν στελέχη της ιταλικής Alternativa Sociale και του γερμανικού ναζιστικού κόμματος NPD.
Στο ίδιο ξενοδοχείο πραγματοποιούσε τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις και ο Θάνος Πλεύρης ως υποψήφιος με το ΛΑΟΣ. Ανάμεσα στους καλεσμένους ομιλητές ήταν και ο επίσης υποψήφιος του ΛΑΟΣ Δημήτρης Ζεφειρόπουλος (εδώ σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές στις οποίες τον εντόπισε το Jungle Report)
 Ο Πατήρ Πλεύρης επέστρεψε και το 2007 για να επιδίδεται στα γνωστά ξεσπάσματά του εναντίον των εβραίων.
 http://www.myspace.com/video/vid/20083719#pm_cmp=vid_OEV_P_P

 Κατάμεστες όμως ήταν οι αίθουσες του President  και στις εκδηλώσεις της εθνικιστικής Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας το 2010, όπου οι παρευρισκόμενοι αποδοκίμασαν τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοραντή (πιθανότατα για… μετριοπάθεια) αλλά και τον βουλευτή της ΝΔ Ντίνόπουλου.
Στις 15 Οκτωβρίου του 2011 είχε προγραμματιστεί στο ξενοδοχείο President και η παρουσίαση του “νέου συντάγματος” που πρότεινε το Πατριωτικό Μέτωπο. Μεταξύ άλλων το σύνταγμα περιείχε και τις ακόλουθες ρυθμίσεις
- Σε περίπτωση σωματικών βλαβών ή φόνου κακοποιού, μέσα στην οικία του Έλληνα Πολίτη, ο Δικαστής υποχρεούται να μην εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης και να απελευθερώσει αμέσως τον κατηγορούμενο.
- Θεσμοθετείται το δικαίωμα οπλοκατοχής κατ’ οίκον των πολιτών που υπηρετούν στην Εθνοφυλακή ή είναι ενταγμένοι στο πλαίσιο της Παλλαϊκής Άμυνας.
Στην ουρά για μια θέση στο President συναντάμε και τις εκδόσεις PATRIA που ήρθαν πρόσφατα στο προσκήνιο από το video του Μάκη Βορίδη όταν… δεν καταδίκαζε τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται.
 http://youtu.be/gh_qDA8qHzY
Και αυτή είναι μόνο μια πρόχειρη καταγραφή των βασικών αποτελεσμάτων που σου δίνει μια μηχανή αναζήτησης στο Ιντερνετ.
Σημαίνουν μήπως όλα αυτά κάτι για τις πεποιθήσεις του Δ.Σ του ξενοδοχείου; Ενδεχομένως όχι. Επιβεβαιώνουν όμως μια παλιά διαπίστωση ότι ο φασισμός γεννήθηκε και εξακολουθεί να λειτουργεί στα μεγάλα σαλόνια.
 http://info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου