Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

«Πλατινικοί διάλογοι»


-Η κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει έναντι ευτελούς ποσού έναν εθνικό δρυμό κάπου στην κεντρική Ελλάδα και να τον μετατρέψει σε χώρο ταφής πυρηνικών αποβλήτων. Απ’ ότι ανακοίνωσαν θα δημιουργηθούν άμεσα 870 νέες θέσεις εργασίας και μακροχρόνια γύρω στις δύο χιλιάδες.
-Μισό λεπτό να συμβουλευτώ τις μελέτες από τους ειδικούς επιστήμονες. Απ’ ότι κατάλαβα τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και οι κίνδυνοι για το περιβάλλον ελάχιστοι. Η δυτική τεχνογνωσία στην ταφή πυρηνικών αποβλήτων σε χώρες του τρίτου κόσμου έχει κάνει άλματα σε σχέση με το αμαρτωλό παρελθόν.
-Σε γνωστή εταιρία πετρελαιοειδών δόθηκε για αποκλειστική εκμετάλλευση, ένας τεράστιας έκτασης θαλάσσιος χώρος ,γνωστός και ως «θαλάσσιο οικόπεδο».Επειδή η γεώτρηση σε μεγάλα βάθη είναι οικονομικά ασύμφορη, θα προτιμηθεί η μέθοδος της «ελεύθερης εξόρυξης» που είναι ευρέως διαδεδομένη στη Νιγηρία. Το πετρέλαιο θα ρέει ελεύθερα στη θάλασσα σχηματίζοντας τεράστιες πετρελαιοκηλίδες και στη συνέχεια θα μαζεύεται από την επιφάνεια με ειδικά εξοπλισμένα πλοιάρια.Τελευταίας τεχνολογίας δίχτυα θα περικλείουν τον θαλάσσιο χώρο για να αποσοβήσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της πετρελαιοκηλίδας.
-Κάτι δεν μου αρέσει εδώ. Μιά στιγμή. Απ’ ότι διάβασα οι τουριστικές περιοχές δεν πρόκειται να κινδυνέψουν και η σχέση με την Νιγηρία είναι πέρα για πέρα άστοχη.Το διαβεβαιωσε και ο υπουργός οικονομικών και ο εκπρόσωπος της εταιρίας.Καλό θα είναι επίσης όταν επικαλούμαστε χώρες του τρίτου κόσμου, να λαμβάνουμε στα υπόψιν τις συνθήκες διαβίωσης πριν τα μέτρα και μετά τα μέτρα.Απ’ όσο διάβασα εξάλλου το ΔΝΤ όπου επεμβαίνει, η ανάπτυξη καλπάζει.
-Δόθηκαν 500 στρέμματα γης κάπου στα δυτικά του νομού αττικής σε γνωστή εταιρία που ασχολείται με τα δημόσια έργα,με σκοπό τη δημιουργία ΧΥΤΑ,παρά τα πρόστιμα που μοιράζει στη χώρα μας η ευρωπαϊκή ένωση για τους ΧΥΤΑ. Οι εκεί κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί εκτός της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ο χώρος είναι προστατευμένος με τέσσερα νομοθετικά πλαίσια ψηφισμένα απ’ την ελληνική βουλή.
-Έτσι είναι ο Ελληνας. Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του σε αυτή τη χώρα χωρίς να λογαριάζει νόμους και κανόνες και χωρίς να προτείνει καμία λύση ,μόνο διαμαρτυρίες και καταστροφές. Αντί να σκεφτούμε το δημόσιο συμφέρον , σκεφτόμαστε μόνο την τσέπη μας όπως έγραψε και ένας γνωστός δημοσιογράφος προχτές. Τα σκουπίδια είναι ενοχλητικά μόνο κοντά στην πόρτα μας.
-Βρέθηκε ένα άνευ προηγουμένου σε μέγεθος  κοίτασμα πλατίνας στην Πάρνηθα, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το βουνό θα εξαφανιστεί σε μόλις δέκα χρόνια καθώς τρεις εταιρίες από το εξωτερικό και μια από το εσωτερικό, έφτιαξαν μια κολοσσιαία κοινοπραξία και το εξαγόρασαν. Είναι τόσο μεγάλο το εγχείρημα που υπολογίζεται ότι θα ανοίξουν δεκαπέντε χιλιάδες θέσεις εργασίας.Οι περίοικοι θα υποχρεωθούν να μετεγκατασταθούν σε διάστημα ενός έτους.
-Δε κατάλαβα ακριβώς. Εγώ που ζω στους Θρακομακεδόνες θα χάσω το σπίτι μου;
-Έτσι ακριβώς.
-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!!!!!!!!!!Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ,ΜΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΠΡΑΓΟΙ;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου