Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

ΕΡΤ: Επιχειρούν διάσπαση των εργαζομένων


«Σίμος Κεδίκογλου, Γκίκας Μάναλης και Παντελής Καψής, με υποβολές, διαρροές, φήμες, πιέσεις και εκβιασμούς, θέλουν να υφαρπάξουν τις υπογραφές μας και να νομιμοποιήσουν το παράνομο και ανυπόστατο μόρφωμα της ΔΤ», σημειώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
Για «παιχνίδια» που εξελίσσονται εις βάρος τους κάνουν λόγοι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Όπως σημειώνουν, «Σίμος Κεδίκογλου, Γκίκας Μάναλης και Παντελής Καψής, με υποβολές, διαρροές, φήμες, πιέσεις και εκβιασμούς προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους», συμπληρώνοντας πως «δεν θέλουν ούτε συνομιλητές, ούτε εργαζόμενους σε Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Θέλουν συνένοχους και συνεργούς στο έγκλημα».
Το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ
Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ επαναβεβαίωσε την θέση των συναδέλφων ότι αποκρούουν όλα τα παιχνίδια που εξελίσσονται εις βάρος τους από τις 11 Ιουνίου. Σίμος Κεδίκογλου, Γκίκας Μάναλης και Παντελής Καψής, με υποβολές, διαρροές, φήμες, πιέσεις και εκβιασμούς προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Θέλουν να υφαρπάξουν τις υπογραφές μας και να νομιμοποιήσουν το παράνομο και ανυπόστατο μόρφωμα της Δ.Τ. Δεν θέλουν ούτε συνομιλητές, ούτε εργαζόμενους σε Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Θέλουν συνένοχους και συνεργούς στο έγκλημα.
Η πρόταση που με αίσθημα ευθύνης έχει υποβληθεί και ισχύει είναι να πάρουν πίσω τώρα κάθε σχεδιασμό που αφορά σε «μεταβατικό φορέα» και να προχωρήσει η δημιουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Σε εύλογο χρονικό διάστημα να γίνει η διαδικασία των αποχωρήσεων – συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων που το επιθυμούν και ΟΛΟΙ μαζί, Ενώσεις, σωματεία, φορείς, κυβέρνηση κ.λπ. να ξεκινήσουμε τη διαδικασία διαλόγου για το νέο οργανόγραμμα του φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Είναι μια απόλυτα ρεαλιστική και υλοποιήσιμη πρόταση η οποία δίνει διέξοδο και λύση και αποτελεί την καλύτερη απάντηση στη λάσπη και τις διαρροές των τελευταίων 24ωρων σε βάρος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επαναλαμβάνουν την βούλησή τους για ένα Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα που θα έχει ανοιχτά μικρόφωνα σε όλο τον κόσμο και όλες τις απόψεις και θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τους κλάδους εργαζομένων που πλήττονται βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική.
Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους του Σκάι που απολύθηκαν ομαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου