Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Δ. Βίτσας: Πολιτική που στάζει αίμα η κυβερνητική πολιτική - επιτακτική ανάγκη η ανατροπή της

Συνέντευξη Τύπου, του γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα στη Θεσσαλονίκη 
Ως “πολιτική που στάζει αίμα”, χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι.
Ο Δημήτρης Βίτσας είπε πως το μνημόνιο απαιτεί ανθρωποθυσίες και πως η χώρα θα συνεχίσει να καταστρέφεται όσο παραμένει η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Είναι λοιπόν άμεσο καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται εκεί που βρίσκεται η κοινωνία, να αγωνιστεί για την ανατροπή της.
Χαρακτήρισε την κυβέρνηση επικίνδυνη, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ανήκει στον πραγματικό κόσμο, πως εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούν τη χώρα, ανήκουν στον κόσμο του χρήματος.
“Ή εμείς ή αυτοί”, είπε χαρακτηριστικά, που στη θέση του εμείς δεν τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ολόκληρη η κοινωνία, η οποία πλήττεται από τα μέτρα. Είναι λοιπόν ανάγκη της κοινωνίας, άρα και πολιτικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, να ανατραπεί η παρούσα κυβέρνηση και να ανοίξει ο δρόμος για την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Αναφέρθηκε ακόμη στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από το 1ο Συνέδριο του κόμματος που έγινε στις αρχές Ιουλίου και που είναι η ανατροπή των μνημονίων και της πολιτικής της λιτότητας. “Θα προχωρήσουμε με βάση τις δεσμεύσεις μας”, είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως βαδίζουμε σε σύγκρουση και πως η κυβέρνηση της Αριστεράς δε θέλει να είναι μια κυβέρνηση κατ' ανάθεση, αλλά μια κυβέρνηση που θα έχει στο πλάι της το λαό και θα αφουγκράζεται τις λαϊκές κινητοποιήσεις.
Αναφερόμενος στην κινητοποίηση της ΔΕΘ, ο Δημήτρης Βίτσας είπε πως θα είναι ένας σταθμός για τη δημιουργία του κύματος της ανατροπής.
Στη συνέντευξη Τύπου έκαναν σύντομες τοποθετήσεις, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από διάφορους εργασιακούς χώρους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, από την ΕΥΑΘ, την ΕΡΤ3, την ΕΔΟΘ-ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την εκπαίδευση, την ΕΛΒΟ, την υγεία, το ΑΠΘ, την ΕΒΕ και το χώρο της βιομηχανίας μετάλλου.
Κοινός παρονομαστής όλων των τοποθετήσεων ήταν, η ανάγκη για συντονισμό του αγώνα όλων των εργαζομένων και η ανάγκη να ανατραπεί η κυβέρνηση της καταστροφής.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου