Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Έτοιμα τα φύλλα πορείας από το Μαξίμου - 24ωρη απεργία από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ ζητά η ΟΛΜΕ

Επιμένει στην απεργία της 17ης Μαΐου η ΟΛΜΕ και καλεί ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν 24ωρη, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ετοίμασε το Προεδρικό Διάταγμα για την επίδοση φύλλων πορείας στους εκπαιδευτικούς από την Δευτέρα και έπειτα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, που ολοκλήρωσε λίγο πριν τις 8 μμ την πολύωρη συνεδρίασή του, αποφάσισε να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από την χθεσινή απόφαση για απεργία την 17η Μαΐου, ημέρα έναρξης των πανελλήνιων εξετάσεων. Καλεί μάλιστα την ΑΔΕΔΥ και τηνΓΣΕΕ σε συντονισμό των δράσεων για κήρυξη την ίδια μέρα πανεργατική πανελλαδική απεργία. Ενώ την Δευτέρα 13/5 καλεί στις 7 μμ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΟΛΜΕ.
Να σημειώσουμε ότι η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει την Δευτέρα την Εκτελεστική Επιτροπή για να αποφασίσει ποια στάση θα κρατήσει το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων. Με σημερινή της ανακοίνωση καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή», υπενθυμίζοντας ότι την τακτική της επίταξης των υπηρεσιών επέβαλε σε εργαζόμενους των ΟΤΑ, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τους ναυτεργάτες κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων.
Προηγουμένως, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας επέκριναν το ΔΣ της ΟΛΜΕ πως «με τις αποφάσεις του εκθέτει την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να διασφαλίσουν τους κόπους και τις θυσίες των μαθητών τους με την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις». Στο ίδιο πνεύμα, κύκλοι του υπουργείου να ισχυρίζονται ότι «ο κίνδυνος και η απειλή «γεννήθηκαν» με την αναγγελία της 24ωρης και των 5μερωναπεργιακών κινητοποιήσεων που το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε». Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι «η επικύρωση των αποφάσεών του, η αναμονή της επικύρωσης των προτάσεών του από τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ δύο ημέρες προ της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η διόγκωση του κινδύνου και ο πολλαπλασιασμός των δυσμενών συνεπειών στην ψυχολογία των υποψηφίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου