Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης: Διαμαρτυρία στην Αμυγδαλέζα το Σάββατο 18 Μάη

Στις 6.30 το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου οργανώσεις και συλλογικότητες οργανώνουν διαμαρτυρία στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας όπου κρατούνται τα θύματα του «Ξένιου Δία»
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
Ένα μήνα μετά το κύμα απεργιών πείνας των κρατούμενων μεταναστών και προσφύγων πολύ λίγα έχουν αλλάξει τόσο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης όσο και στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων. Οι συνθήκες κράτησης παραμένουν άθλιες, μια πραγματική ντροπή για όλους μας.
Υπερπληθυσμός, μηδαμινή υγιεινή, ελλιπής ή και καθόλου προαυλισμός, ελλιπής ή και καθόλου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κρούσματα αστυνομικής βίας. Χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται στα κελιά των κρατητηρίων και των στρατοπέδων χωρίς καμία μέριμνα, χωρίς να έχουν καν τα δικαιώματα που έχουν οι φυλακισμένοι.
Πέρα όμως από τις συνθήκες κράτησης, η ίδια η ύπαρξη των στρατοπέδων και των κρατητηρίων των ΑΤ που έχουν μετατραπεί σε φυλακές, καταρρακώνει θεμελιώδη δικαιώματα. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες κρατούνται χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα για απροσδιόριστο χρόνο. Έχουμε δηλαδή απροσδιόριστη χρονικά ποινή χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη. Η κρατική αυθαιρεσία στην πιο ακραία μορφή της.
Απέναντι σε αυτήν την αθλιότητα κανείς δεν μπορεί να μένει άπραγος. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατούμενων μεταναστών και προσφύγων είναι αγώνας για τις ελευθερίες όλων μας.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κρατητήρια-φυλακές πρέπει να κλείσουν!
Διαμαρτυρία στην Αμυγδαλέζα το Σάββατο 18 Μάη στις 6:30μμ
Αναχώρηση πούλμαν από το Μουσείο στις 5:30μμ, τηλ. για συμμετοχές 210 3813928
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
Ένωση Αιγυπτιακών Εργαζόμενων στην Ελλάδα (EI Rapta)
Ένωση Αφρικανών Γυναικών
Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων
Σύλλογος Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος
Κασάπι - Ελλάς (Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζόμενων)
Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό
Κοινότητα Αφγανών Προσφύγων και Μεταναστών
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Νεολαία ΣΥΝ
Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατούμενων
Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας στην Ελλάδα
Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου