Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Σκάνδαλο Energa - Hellas Power: Στη φυλακή ακόμη ένας εμπλεκόμενος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ακόμη ένας από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa και Hellas Power μετά την απολογία του ενώπιον του ειδικού ανακριτή για υποθέσεις διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα.
 Πρόκειται για εκπρόσωπο λιβεριανής εταιρίας μέσω της οποίας σύμφωνα με το κατηγορητήριο διακινήθηκαν πέντε εκατομμύρια ευρώ. Σε βάρος του κατηγορούμενου ο κ. Γεωργουλέας είχε εκδώσει την περασμένη εβδομάδα ένταλμα σύλληψης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. 
Με την ίδια κατηγορία απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους άλλος ένας επιχειρηματίας ο οποίος φέρεται είχε λάβει δάνειο ύψους 500.000 ευρώ από τον πρόεδρο της Hellas Power Βασίλη Μηλιώνη. Στον επιχειρηματία επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ και επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Για την υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι συνολικά επτά εμπλεκόμενοι που φέρονται ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης των δύο εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίες σύμφωνα με τις κατηγορίες δεν κατέβαλλαν στο Δημόσιο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχοι ρεύματος. Τα επίμαχα ποσά, που φέρονται να έχουν «εξαχθεί» στο εξωτερικό, υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ.

 http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου