Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

«Τραγωδία» για την Ευρώπη τα επίπεδα ανεργίας

Τα «απαράδεκτα» επίπεδα της ανεργίας στην ΕΕ, σχολίασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Τζόναθαν Τοντ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Απασχόλησης, Λάζλο Άντορ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των νέων στοιχείων της Eurostat για την ανεργία.
 «Τα απαράδεκτα επίπεδα της ανεργίας είναι τραγωδία για την Ευρώπη και δείχνουν πόσο σοβαρή είναι η κρίση σε ορισμένα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επιστροφή σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη και τα κατάλληλα προσόντα για να αυξήσουν τις πιθανότητές να βρουν εργασία. Γι' αυτό το λόγο, το Ταμείο Εγγύησης για τους Νέους, το οποίο
συμφώνησαν στις 28 Φεβρουαρίου οι υπουργοί εργασίας, πρέπει να εφαρμοστεί επειγόντως», τόνισε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου σχολιάζοντας τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία.
Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Απασχόλησης τόνισε ότι το Ταμείο Εγγύησης για τους Νέους αποτελεί μόνο ένα μέρος των όσων πρέπει να γίνουν για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Ειδικότερα για την ανεργία των νέων ο ίδιος εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι είναι 2,5 φορές υψηλότερη από το μέσο όρο του συνόλου του ενεργού πληθυσμού. Όπως είπε, τον Ιανουάριο του 2013 η ΕΕ κατέγραψε 5,7 εκατομμύρια άνεργους νέους (κάτω των 25 ετών), ποσοστό που αντιστοιχεί στο 23,6% των οικονομικά ενεργών νέων.
«Η ανεργία των νέων έχει δυνητικά καταστροφικές συνέπειες, ιδιαίτερα όταν είναι παρατεταμένη, με τον κίνδυνο αποκοπής των νέων όχι μόνο από την αγορά εργασίας, αλλά και από το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο Τζ.Τοντ, σημειώνοντας πως η ΕΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για να καταπολεμήσουν τα αίτια της ανεργίας και να βοηθηθεί ο πληθυσμός που πλήττεται από αυτήν.

 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου