Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

«Ναι» στην απεργία ψηφίζουν οι ΕΛΜΕ

Υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις ψηφίζουν, η μία μετά την άλλη, οι ΕΛΜΕ παρά την απόφαση της κυβέρνηση για επιστράτευση των καθηγητών. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι μαζική στις Γενικές Συνελεύσεις.
Σε ορισμένες περιοχές η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί, ενώ σε άλλες μπορει να κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ. Σύμφωνα με τοeducationsresistance.wordpress.com, το οποίο δημιουργήθηκε για τη στήριξη και την ενημέρωση σχετικά με την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και επικαλείται πληροφορίες από το Alfavita, ήδη υπέρ της απεργίας έχουν ταχθεί:
Οι ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων, ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων, Α ΕΛΜΕ Εβρου, ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου, ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων, ΕΛΜΕ Ηλείας, Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, ΕΛΜΕ Δήμου Φυλής, ΕΛΜΕ Λέσβου, ΕΛΜΕ Ροδόπης, Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολική Αττικής, ΕΛΜΕ Γ Δυτικής Αθήνας, Ε' ΕΛΜΕ (Ταύρος- Πετράλωνα-Κουκάκι), ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν Σμύρνης – Μοσχάτου, Δ’ΕΛΜΕ (Ν.Ιωνία – Ν.Ηράκλειο – Μενίδι), Β ΕΛΜΕ Δυτική Αθήνας, ΣΤ’ ΕΛΜΕ Αθηνας.
Η ψηφοφορίες συνεχίζονται. Στις παραπάνω ΕΛΜΕ οι εκπαιδευτικοί ψήφισαν συντριπτικά – σε ορισμένες περιπτώσεις και παμψηφεί – υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ.
Ένταση επικράτησε στην ΕΛΜΕ Χίου όταν αστυνομικός επιχείρησε να επιδώσει φύλλα πορείας εν μέσω γενικής συνέλευσης. Σε άλλες γενικές συνελεύσεις οι εκπαιδευτικοί καίνε συμβολικά τα φύλλα πορείας.


Την Τετάρτη το πρωί οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ των καθηγητών θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις στην γενική συνέλευση της διοίκησης της ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου