Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η βία στο DNA της ΝΔ

“ Στελέχη της ΝΔ καλλιεργούν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, προβάλλουν τη βία, νοσταγλούν και υμνούν τη Χούντα ”

Periodista 

Δεν έχει μείνει τυχαία εντυπωμένη στη συνείδηση του λαού μας η έννοια του "τραμπούκου της Δεξιάς". Μπορεί η μεταλλαγμένη σε ΝΔ Πολιτική Άνοιξη και οι μονταζιέρες της να προσπαθούν να αναπτύξουν, παρέα με τα φερέφωνα της ολιγαρχίας, την γελοία θεωρία των δύο άκρων ή να παρουσιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα το οποίο εγκολπώνει θιασώτες του βίαιου κοινωνικού μετασχηματισμού ή της ένοπλης πάλης, αλλά όπως λέει ο σοφός λαός, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα, αφού ξεπουλά την πατρίδα και εξολοθρεύει εκτελώντας πιστά τις εντολές των δανειστών το λαό μας, έχει ανακαλύψει ως τελευταίο καταφύγιο τις εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα κραυγές για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της. Για αυτόν τον λόγο έχει επιστρατεύσει όλες τις τυχάρπαστες γραφικές φιγούρες που έχουν απομείνει να υποστηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά μήπως και αποτρέψει την επερχόμενη εκλογική καταστροφή για την ίδια, μιας και όπως δείχνουν όλες οι κρυφές δημοσκοπήσεις, το κόμμα Σαμαρά θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ - ό,τι έχει απομείνει δηλαδή - διαθέτει στο εσωτερικό της: Νοσταλγούς της Χούντας, βουλευτές πρώην τσεκουροφόρους οι οποίοι διακρίθηκαν ως φιλοχουντικοί "μαχητές των δρόμων", εισηγητές της αγριότερης καταστολής σε βάρος του ελληνικού λαού, επικίνδυνους φορείς εμφυλιοπολεμικών αντιλήψεων, μισαλόδοξα λούμπεν στοιχεία, ρατσιστές, αγιογράφους του ναζισμού και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ανθρώπου νους.

Ας δούμε λοιπόν ένα- ένα κάποια ενδεικτικά παραδείγματα:

Στέλεχος της ΝΔ θέλει δεύτερο εμφύλιο πόλεμο

Η Χριστίνα Σιδέρη, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, θερμή υποστηρίκτρια και φίλη του Αντώνη Σαμαρά έχει διακριθεί για τα ρατσιστικά της παραληρήματα, αλλά και για την μισαλλοδοξία της. Τελευταίο παράδειγμα οι αναρτήσεις της στα social media εναντίον της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία είχε δεχθεί επίθεση με οξύ επειδή ζητούσε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η κα Σιδέρη είχε προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για την δραστηριότητά της στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στις 24 Φεβρουαρίου του 2010. Τότε το εν λόγω "μπουμπούκι της ΝΔ" είχε συλληφθεί από κοινού με 28 άλλους ακροδεξιούς. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η κυρία Σιδέρη ήταν εκείνη η οποία είχε ζητήσει (άκουσον - άκουσον) να συλληφθούν οι γονείς του δολοφονημένου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα μαθητή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η εν λόγω κυρία εμφανίζεται συχνά - πυκνά ως εκφραστής εμφυλιοπολεμικών αντιλήψεων. Αναφερόμενη στον εμφύλιο πόλεμο τον Ιούνιο του 2012 η κα Σιδέρη καλούσε περίπου σε εμφύλιο γράφοντας στην προσωπική της ιστοσελίδα στο facebook: "Θα φροντίσουμε να ηττηθείτε ξανά". Είναι ολοφάνερο ότι το εν λόγω στέλεχος της ΝΔ καλεί σε πράξεις βίας και μάλιστα εκτεταμένες.

Δεν θα έπρεπε κάποια στιγμή η ηγεσία της ΝΔ να δώσει απαντήσεις; Εκτός αν υιοθετεί την αναφορά της κυρίας Σιδέρη σε εμφύλιοπολεμικές συγκρούσεις.

Ένας χουντικός στο κόμμα

Αν ένα καθεστώς ταυτίστηκε με τη βία όσο κανένα στην ιστορία της Ελλάδας αυτό δεν είναι άλλο από την επτάχρονη ξενοκίνητη προδοτική δικτατορία των Συνταγματαρχών. Συνεπώς κάθε χουντικός δεν μπορει να είναι παρά θιασώτης της βίας. Εξάλλου τα στρατιωτικά πραξικοπήματα επιβάλλονται με τη βία και συντηρούνται με τη βία.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν διευθυντικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος υμνούν τη Χούντα; Πριν από λίγους μήνες το περιοδικό Hot Doc προχώρησε σε μία αποκάλυψη ιδιαίτερης βαρύτητας. Σύμφωνα με το περιοδικό το διευθυντικό στέλεχος της ΝΔ Ηλίας Φιλιππακόπουλος βαρύνεται με δράση ενάντια στους φοιτητές του Πολυτεχνείου την εποχή της Χούντας. Όπως ανέφερε τότε το δημοσίευμα ο κ. Φιλιππακόπουλος, διευθυντής, τότε, του πρώην Γραμματέα του κόμματος Μ. Κεφαλογιάννη, υπήρξε πρόεδρος των διορισμένων από τη Χούντα φοιτητικών συλλόγων.

Το περιοδικό δημοσιεύει πληθώρα επιστολών του κ. Φιλιππακόπουλου προς τον Παπαδόπουλο μέσω των οποίων τον συγχαίρει για την «Εθνοσωτήριο Επανάσταση» και το έργο του. Ακόμη και όταν η Ελλάδα εκδιώκεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω του αντιδημοκρατικού της Πολιτεύματος, ο Φιλιππακόπουλος συγχαίρει τον Δικτάτορα για την σύγκρουσή του με τους Ευρωπαίους «βαρβάρους».

Πόσο δημοκρατικό είναι ένα κόμμα όταν εγκολπώνει νοσταλγούς της Χούντας, άρα θιασώτες της βίας;;; Μήπως τελικά αυτό το κόμμα είναι επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία;

Ο τσεκουροφόρος Βορίδης

Είναι τουλάχιστον γραφικό ένα κόμμα όπως η ΝΔ, η οποία έχει φιλοξενήσει στις τάξεις της τους δολοφόνους του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, και τραμπούκους που σε άλλες εποχές είχαν διαπρέψει κραδαίνοντας λοστάρια στους δρόμους και έξω από τα σχολικά προαύλια ή τις σχεδόν παρακρατικές ομάδες των Κενταύρων - Rangers (μία πρώιμη εκδοχή της σημερινής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής, που ιδρύθηκαν επί Αβέρωφ, του μέντορα του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά),να κατηγορεί άλλα κόμματα, και μάλιστα δημοκρατικά, ότι είναι φορείς της βίας.

Και δεν είναι μόνο η ΝΔ: Στο DNA αυτής της παράταξης κυλάει η βία, από την προδοτική δραστηριότητα της δοσιλογικής Δεξιάς στα χρόνια της Κατοχής, μέχρι την περίοδο της "Λευκής Τρομοκρατίας", και από εκεί στις δολοφονίες του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Σωτήρη Πέτρουλα.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά είναι αμετανότητη. Δεν είναι μόνο ότι θέλει να επαναφέρει στο πεδίο της κοινωνικής διαδικασίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης τις συνθήκες του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς, αλλά ενσωματώνει τα πιο ακραία στοιχεία της πολιτικής ιστορίας της μεταπολίτευσης, έναν εσμό λούμπεν στοιχείων, τα οποία κινούνταν πάντοτε στο περιθώριο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, ένα σύνολο από απαξιωμένα πρόσωπα τα οποία ξαφνικά και μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης βγήκαν από τα λαγούμια τους για να διχάσουν τους Έλληνες.

Με ποιο σκεπτικό δηλαδή προσχώρησε στη ΝΔ ένας χουντικός με βούλα, ο πάλαι ποτέ γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ, ο διορισμένος σε εκείνη τη θέση από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο Μάκης Βορίδης, ο οποίος περιφερόταν με ακροδεξιές συμμορίες στους δρόμους της Αθήνας την δεκαετία του 1980 κραδαίνοντας τσεκούρι και ο οποίος στη συνέχεια έγινε ο αντιπρόσωπος του λεπενισμού στην Ελλάδα ιδρύοντας το Eλληνικό Mέτωπο; Μα προφανώς επειδή η ηγεσία αυτού του κόμματος ενστερνίζεται τις απόψεις του.Ίσως και τις πρακτικές του.

Διαβάστε ποιος είναι ο τσεκουροφόρος της πολιτικής κ. Βορίδης ΕΔΩ.

Οι παραπάνω περιπτώσεις είναι μόνο ενδεικτικές. Υπάρχουν κι άλλες πολλές. Θα επανέλθουμε σύντομα με πολλά στοιχεία.

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου