Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Τσίπρας: Παρελθόν η διαφθορά με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μία απλή εναλλαγή στη διακυβέρνηση, αλλά «αλλαγή καθεστώτος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά την τρίωρη συνάντηση που είχε στην Ηγουμενίτσα με φορείς του νομού.
 «Το καθεστώς της διαφθοράς, της λαμογιάς, της αδικίας θα αποτελέσει παρελθόν», δεσμεύθηκε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε πως η λύση για να σταματήσει «η καταστροφική πορεία της χώρας» είναι η ακύρωση του μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Αυτό, όπως είπε, είναι «το μόνο success story που μπορεί να έχει η Ελλάδα, να έχουν οι Έλληνες αυτήν τη δύσκολη στιγμή».
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πάντως ότι δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος της ανάκαμψης, καθώς τα προβλήματα είναι σύνθετα και γι’ αυτό απαιτείται -όπως τόνισε- συμπόρευση, ενότητα, μια άλλη νοοτροπία από όλους, επανάσταση συνείδησης, που θα ξεκινήσει από τον καθένα, ώστε να αλλάξει η κατάσταση. Απαιτείται, τόνισε, συστράτευση στον στόχο και ουσιαστική πολιτική στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας φορέων και προσώπων, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση.
Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε επίσης ότι θα προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα της Θεσπρωτίας. «Εμείς θα συλλέξουμε τις τοποθετήσεις των φορέων, τις αναφορές στα προβλήματα και από κοινού θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις ρεαλιστικές, βιώσιμες, με προοπτική για να ζήσει ο κόσμος με αξιοπρέπεια και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στη νέα γενιά», επεσήμανε.
Στη σύσκεψη, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και εκπρόσωποι των δήμων Φιλιατών και Σουλίου μίλησαν για τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης, σειρά προβλημάτων παρέθεσαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας και των Ιχθυοκαλλιεργητών.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που παρέθεσαν οι φορείς, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ήταν αποτυχημένος ο Καλλικράτης» και ότι «η φιλοσοφία του ήταν λάθος» και προσέθεσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η αυτοδιοίκηση και οι δήμοι είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης.
Αναφορικά με τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, οι οποίοι καταγγέλλουν πως είναι απλήρωτοι από τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, επισήμανε ότι στόχος του κόμματός του είναι η ανασυγκρότηση του Συνεταιριστικού Κινήματος.
«Η Δωδώνη είναι για μας ένα πιλοτικό μοντέλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Είναι δέσμευση ότι θα θέσουμε στο μικροσκόπιο της νομιμότητας την αγοραπωλησία που έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο. Είναι δέσμευσή μας ότι θα ανασυγκροτήσουμε την συνεταιριστική βάση της Δωδώνης. Προτεραιότητα είναι η αναδιοργάνωση της παραγωγής, η εξόφληση των κτηνοτρόφων», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε:
«Όχι μόνο δεν θα αναγνωρίσουμε διαδικασίες που στερούνται συνταγματικής νομιμότητας, αλλά θα ελέγξουμε και ποινικά αυτούς που προβαίνουν σε παρόμοιες διαδικασίες ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο. Έχουμε καταθέσει σειρά ερωτήσεων στη Βουλή για το ΤΑΙΠΕΔ και τη λειτουργία του. Είναι πρωτοφανές, σε μία δημοκρατική πολιτεία, να αρνούνται τον έλεγχο όσων διαχειρίζονται όχι τα τσιφλίκια που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους αλλά τη δημόσια περιουσία. Οι διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, αρνούνται στην αξιωματική αντιπολίτευση να έχει πρόσβαση στα πρακτικά των συνεδριάσεων».

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου