Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ο Στουρνάρας: «Δώρο» ο δανεισμός της Ελλάδας

“ Προκαλεί τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, ένας από τους υπαίτιους της εξαθλίωσης και της καταστροφής ”

Για όρους δανεισμού που παραπέμπουν σε δώρο μίλησε ο Γιάννης Στουρνάρας ενημερώνοντας τηνεπιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup. Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για κοινωνία με υψηλή συνοχή και απέρριψε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν διερυνθεί οι ανισότητες στην Ελλάδα τα χρόνια του μνημονίου.
Για έξοδο της ευρωζώνης από την ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και καθολική αναγνώριση των προοπτικών εξόδου της Ελλάδας από την κρίση μίλησε ο Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή ενώ χαρακτήρισε δείγμα ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας μας την απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της διπλής δόσης ύψους 7,5 δισ. από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης υπό την προϋπόθεση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.
Το ζήτημα αυτό αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον υπουργό να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιταλίας όπου " με μια μικρή ιδιωτικοποίηση στην αγορά ενέργειας δημιουργήθηκε ανταγωνισμός και έπεσαν οι τιμές" ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησαν ότι το πρότυπο που τίθεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εκείνο της Βουλγαρίας "που έχει μηδαμινό χρέος και έλλειμμα, αλλά οι λογαριασμοί ανεβαίνουν στα 300 ευρώ ρεύμα το μήνα".
Ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε τις αιτιάσεις ότι έχουν διευρυνθεί οι ανισότητες στην Ελλάδα λέγοντας ότι "δεν είμαστε καθόλου κατεστραμμένη κοινωνία αλλά έχουμε υψηλή κοινωνική συνοχή". Χαρακτήρισε μάλιστα το δάνειο που έλαβε η χώρα με προνομιακό επιτόκιο και πολλά χρόνια αποπληρωμής ως "τη μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια στην Ιστορία" λέγοντας χαρακτηριστικά "Δώρο σχεδόν είναι! Τι άλλο θέλετε;" απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι ο προϋπολογισμός από το Σεπτέμβριο θα έχει σοβαρό πρόβλημα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει παιχνίδια με τις οφειλές του Δημοσίου.

ΠΗΓΗ: enet.gr via http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου