Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Απαλλάχθηκε ο Κασιδιάρης

Απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος δικάστηκε για συνέργεια σε επίθεση και ληστεία σε βάρος φοιτητή το 2007. Το Εφετείο έκρινε πως δεν ήταν ισχυρή η κατάθεση που έδωσε η μάρτυς του περιστατικού.
 Στο κατηγορητήριο αναφερόταν πως ο Ηλίας Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπ και μαχαίρωσαν τον φοιτητή από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα. Η αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε πως οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως εκείνη την ημέρα βρισκόταν ως επισκέπτης σε νοσοκομείο και το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ κλινικής. Την απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη πρότεινε και ο εισαγγελέας.
«Μέχρι σήμερα έλεγαν ότι είμαι ληστής μαχαιροβγάλτης και εγκληματίας. Εγώ είχα πει από την αρχή ότι είμαι αθώος, σήμερα το είπε και η δικαιοσύνη ότι είμαι αθώος», δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης προς τους δημοσιογράφους. «Τρίβω αυτήν την απόφαση στα μούτρα σας, που πολύ θα ήθελαν σήμερα η Χρυσή Αυγή να είναι στο περιθώριο», συνέχισε. 
Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του Κασιδιάρη για την επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
Σημειώνεται πως μόνο μέλη της Χρυσής Αυγής βρισκόντουσαν στην αίθουσα, ενώ κατάφεραν να μπουν και ορισμένοι δημοσιογράφοι και δικηγόροι. Πολίτες που βρέθηκαν στα δικαστήρια για να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική διαδήλωση καταγγέλλουν αποκλεισμό τους από την αίθουσα από Χρυσαυγίτες που είχαν παραταχθεί μπροστά από την είσοδο, φράζοντάς την με τα σώματά τους.
Όταν γύρω στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης, αντιφασίστες διαδηλωτές πήγαν στην αίθουσα του δικαστηρίου για να παρακολουθήσουν τη δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, βρήκαν όλες τις καρέκλες πιασμένες από Χρυσαυγίτες. Όπως καταγγέλλουν, περίπου 30 άτομα είχαν παραταχθεί έξω από την αίθουσα, φράζοντας την είσοδό της με τα σώματά τους. Άφηναν να περάσουν μόνο τους δικηγόρους και τους δημοσιογράφους, που επιδείκνυαν τη δημοσιογραφική τους ταυτότητα και όσους έδειχναν το χαρτί ότι ήταν μάρτυρες στη δίκη.
Στο σημείο βρισκόταν και διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία επίσης ενημέρωνε όσους ήθελαν να εισέλθουν πως η αίθουσα είναι γεμάτη.
Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν επίσης πως δύο άτομα, που έφτασαν στο δικαστήριο από τις 06:45 το πρωί και κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα, εκδιώχθηκαν από Χρυσαυγίτες, ενώ αστυνομικοί έκαναν μόνο σε αυτούς έλεγχο στοιχείων.
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να αλλάξει η αίθουσα προκειμένου να αλλάξει η σύνθεση του ακροατηρίου και να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.

 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου