Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Μπήκαν στην πόλη (Ιερισσό) οι οχτροί

«Πολεμική επιχείρηση» των ΜΑΤ και νέες προσαγωγές στην Ιερισσό. Κάτοικοι της Ιερισσού πήγαν σήμερα στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου για επανεξέταση.


Οι κάτοικοι αντέδρασαν και προσπάθησαν να εμποδίσουν τα ΜΑΤ να εισέλθουν στο χωριό και τότε ξεκίνησε η μάχη. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και έριξαν δακρυγόνα τα οποία «χτύπησαν» το σχολείο της περιοχής με αποτέλεσμα οι μαθητές να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στο σχολείο πήγαν γιατροί προκειμένουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά που ήταν στο σχολείο.
Ταυτόχρονα στο χωριό χτυπούσαν οι καμπάνες της εκκλησίας.
Μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού τρία άτομα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τραυματίστηκε ένα 15χρονο αγόρι από κάλυκα δακρυγόνου που έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια ρίψης δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σχολείο πήγαν γιατροί και προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά που βρίσκονταν εκεί. Στο σχολείο δεν γίνονται μαθήματα γιατί οι μαθητές κάνουν κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τις προσαγωγές ακόμα και συμμαθητών τους για την εμπρηστική επίθεση.
Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Ιερισσό της Χαλκιδικής. «Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πόλη της Ιερισσού και τρομοκρατούν τους πολίτες. Η τοπική κοινωνία αντιδρά στην εγκατάσταση της Μονάδας Χρυσού στην περιοχή. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ» , δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστόλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Δείτε όλες τις εξελίξεις ΕΔΩ.

 http://youtu.be/krpiH26J2HQ

 http://youtu.be/xBXdWqREQ3s

 http://www.periodista.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου