Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Κάστρο στον Τσίπρα: Εσύ είσαι ο Έλληνας που περιμένουμε;

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Κούβας και αδερφό του Φιντέλ Κάστρο, Ραούλ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, του είπε: «Ώστε εσύ είσαι ο Έλληνας που όλοι περιμένουμε να γίνει Πρωθυπουργός;».


Με τους υπόλοιπους ηγέτες με τους οποίους συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας, συζήτησε για τους αγώνες ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και τη δικτατορία των αγορών.
Τον Αλέξη Τσίπρα, υποδέχτηκε ο Αντιπρόεδρος της χώρας, Νικόλα Μαδούρο ο οποίος και τον συνόδευσε έως τη σορό του Τσάβες. Ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με την μητέρα και την κόρη του εκλιπόντος.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τους προέδρους της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, της Ουρουγουάης Χοσέ Πέπε Μουχίκα, της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Ιγνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, τον υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο, ενώ παρέμεινε στην αίθουσα τελετών για περίπου 2,5 ώρες, μαζί με τους ξένους ηγέτες και την οικογένεια Τσάβες.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχε ακόμη τη δυνατότητα να συνομιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη αντιπροσωπειών από την Αργεντινή και το Περού, ενώ προσερχόμενος στην τελετή συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου