Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η Καλλιθέα τούς ξεγυμνώνει

“ Όταν πρόκειται για κάποιον βιοπαλαιστή που χρωστάει μερικά χιλιάρικα δρούν αμέσως όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί ”

Εκτός από τα μεγάλα και τα σπουδαία, υπάρχουν και τα μικρά και καθημερινά που αποκαλύπτουν την ωμή πραγματικότητα που ζούμε. Υπάρχουν τα αλλεπάλληλα μνημόνια, τα χαράτσια και η αδιέξοδη πολιτική της σημερινής συγκυβέρνησης, που κόβει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και φορολογεί αγρίως τους μικρούς και τους μεσαίους. Υπάρχουν όμως καθημερινά, πάμπολλα επεισόδια που αποκαλύπτουν την απύθμενη ανικανότητα όσων μας κυβερνούν και επαίρονται ότι μας έσωσαν και συνεχίζουν να μας σώζουν από την καταστροφή!…
Το τελευταίο στη σειρά είναι αυτό που συνέβη στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής. Το ΣΔΟΕ ελέγχει κατάστημα με 500 θαμώνες, όπου δεν έχει εκδοθεί ούτε μια απόδειξη, διαπιστώνει πλήθος παραβάσεων και, επειδή δεν είναι η πρώτη φορά, κλείνει το κατάστημα για 48 ώρες. Κι όμως, οι υπεύθυνοι του καταστήματος όχι μόνο δεν συμμορφώνονται, αλλά την επομένη ανοίγουν ξανά το κατάστημα για να ολοκληρώσει τις εμφανίσεις του ένας κάποιος «λαϊκός» τραγουδιστής!…
Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του κ. Στουρνάρα και του κ. Δένδια από την περίπτωση αυτού του νυχτερινού κέντρου. Αν επρόκειτο για κάποιον βιοπαλαιστή που χρωστάει μερικά χιλιάρικα θα είχαν δράσει αμέσως όλοι οι μηχανισμοί. Το ίδιο θα είχε συμβεί αν κάποιος πολίτης είχε παρέμβει την ώρα που τα όργανα της τάξης προχωρούσαν σε αθρόες συλλήψεις κάποιων… μελαψών στη μέση του δρόμου. Ομως στην περίπτωση του νυχτερινού κέντρου δεν κινήθηκε έγκαιρα κανείς, δεν έδρασε κανείς, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Το κέντρο λειτούργησε ξανά την επόμενη νύχτα και μόνο κατόπιν εορτής ξύπνησαν η αστυνομία, για να συλλάβει δύο άτομα, και το ΣΔΟΕ, για να το ξανακλείσει για 48 ώρες.
Η κυβέρνηση αποκαλύπτεται από αυτά τα μικρά, -ίσως, για κάποιους- αλλά χαρακτηριστικά παραδείγματα. Και δεν είναι τα μόνα. Ο κόσμος της νύχτας έχει τις διασυνδέσεις του με κάθε είδους αρχή, έχει οργανωθεί και ξέρει να αποφεύγει ή να γλιτώνει από την τσιμπίδα του νόμου, συχνά με τη σύμπραξη ή συνενοχή κρατικών ή δημόσιων λειτουργών. Πρόκειται για μια θεσμοποιημένη αλητεία, την οποία δεν τολμούν να αγγίξουν οι κατά τα άλλα κέρβεροι του νόμου και της τάξης.
Δίπλα στην προκλητική και χυδαία συμπεριφορά διαφόρων παραγόντων του κόσμου της νύχτας -αφεντικών, μεσαζόντων, τραγουδιστών και άλλων-, δίπλα στην εξίσου προκλητική συμπεριφορά διαφόρων νεόκοπων απατεώνων που συσσωρεύουν πλούτη, όπως οι μαυραγορίτες της Κατοχής, έχουμε και την παταγώδη ανικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει στοιχειωδώς τους νόμους, ιδιαίτερα στους τομείς που προκαλούν το λαϊκό αίσθημα. Ετσι τροφοδοτούν ακόμη περισσότερο τη λαϊκή οργή και γίνονται ακόμη περισσότερο ανυπόληπτοι. Η ευθύνη τους δεν περιορίζεται πλέον στην εκπτώχευση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, αλλά εκτείνεται και στον εκχυδαϊσμό της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr
via  http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου