Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Μπεατρίθ Ταλεγόν: Μέρκελ και Σαρκοζί φταίνε για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα

Τι δήλωσε η 29χρονη Ισπανίδα γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας που τα "έψαλε" στους ηγέτες της Ευρωζώνης


Πριν από ένα μήνα, η ομιλία της από το βήμα της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κασκάις της Πορτογαλίας, προκάλεσε αίσθηση.
Η 29χρονη Ισπανίδα γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας, Μπεατρίθ Ταλεγόν, χρειάστηκε μόλις 10 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα για να τα... ψάλει στους σοσιαλιστές ηγέτες - παρών ήταν και ο Γ. Παπανδρέου - καταγγέλλοντας την πολυτέλεια των συνεδρίων τους και ζητώντας τους να είναι πιο κοντά στον λαό.
Η 29χρονη βρέθηκε χθες στην Αθήνα για να μιλήσει στο φόρουμ που διοργανώθηκε στην Αθηναΐδα με τίτλο "Έξοδος από την κρίση: η πρόκληση της εναλλακτικής πορείας" (από το Ίδρυμα του Γεράσιμου Αρσένη με τη συμμετοχή αρκετών πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που κοιτάζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ). Δεν προλάβαινε να δίνει συνεντεύξεις, τη μία μετά την άλλη, σε Έλληνες δημοσιογράφους, χωρίς να χάσει ούτε στιγμή το χαμόγελο και την ενέργειά της.
Το ντύσιμό της ήταν κι αυτό στο ίδιο στυλ με τη σπιρτάδα του νεανικού λόγου της. Κολάν, μποτάκια, γκέτες και ένα φουλάρι στον λαιμό. Στο χθεσινό πάνελ μάλλον ήταν η σταρ - το όνομά της ακουγόταν συνεχώς στις αίθουσες της Αθηναΐδας από δημοσιογράφους και επισκέπτες που ήθελαν να τη γνωρίσουν. "Η Μπεατρίθ;", ρωτούσαν. Δυόμισι ώρες μετά την ομιλία της - τελείωσε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι - συνέχιζε να απαντά σε ερωτήσεις.
Κριτική στη Σοσιαλιστική Διεθνή
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στα "ΝΕΑ" η 29χρονη εξήγησε πως η νεολαία ασκεί κριτική στη Σοσιαλιστική Διεθνή διότι την τελευταία 25ετία "δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στην οικονομική κρίση. Δεν αντιδρά σε όσα συμβαίνουν γύρω. Όπως στα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης. Εμείς πάντα ασκούσαμε κριτική διότι ζούμε από κοντά την πραγματικότητα. Δεν πρόκειται πάντως για κριτική σε ηγέτες αλλά γενικά για τη στάση και την πολιτική γραμμή μας".
Τώρα είναι ώρα για δράση, αλλά κοινή δράση, επισημαίνει. "Η λύση για μένα πρέπει να έρθει από τα αριστερά. Είναι σημαντικό να γίνει αυτό. Όλες οι ομάδες και τα κόμματα που έχουν αριστερές ιδέες και αξίες. Ακόμη και αν έχουν διαφορές, τώρα πρέπει να παλέψουν μαζί για έναν σκοπό. Μετά μπορούν να μιλήσουν για τις διαφορετικές τους προσεγγίσεις. Τώρα ο στόχος είναι το σύστημα υγείας, η δημόσια εκπαίδευση, η στέγαση, η ισότητα, η μετανάστευση. Πάνω-κάτω γι' αυτά τα θέματα, στην αριστερή πλευρά, όλοι έχουμε τις ίδιες απόψεις, τα ίδια επιχειρήματα. Είναι ανάγκη λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο από την Αριστερά".
"Πρέπει να κινηθούμε προς τα αριστερά"
Όσο για τον τρόπο με τον οποίο θα επανακτήσουν τις δυνάμεις τους το ΠΑΣΟΚ και άλλα παρεμφερή κόμματα στην Ευρώπη, η Μπεατρίθ Ταλεγόν λέει πως "η σοσιαλιστική οικογένεια πρέπει να πάει ξανά πίσω, προς τα αριστερά. Τα τελευταία χρόνια η πορεία ήταν προς το Κέντρο. Όμως τα κόμματα από την Αριστερά και τη Δεξιά βρήκαν στο Κέντρο τον τρόπο να αποκτήσουν δύναμη. Πρέπει λοιπόν να μεταδώσουμε στους ανθρώπους τις αξίες μας, τις ιδέες μας".
Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα η 29χρονη δίνει τη δική της ερμηνεία
Πρέπει να καταλάβουμε, λέει, γιατί έχει αυτή τη δύναμη τώρα. Υπάρχει από το '80 - με ποσοστά γύρω στο 0% -, αλλά τώρα έχει αυτά τα υψηλά ποσοστά.
"Αν πάμε λίγο πίσω όμως, θα θυμηθούμε ότι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί κατηγορούσαν τους Έλληνες για τεμπέληδες. Ότι δεν δουλεύουν πολύ. Είπαν ότι η Ελλάδα ευθύνεται για την κρίση. Μάλιστα ο Σαρκοζί αποκάλεσε "ηλίθιο" τον Παπανδρέου - που για μένα ήταν απίστευτο διότι ήταν εκλεγμένος από τους πολίτες. Και όταν το κάνεις αυτό, είναι σαν να αποκαλείς "ηλίθιους" τους πολίτες. Τότε λοιπόν η αντίδραση αυτών των ακραίων και της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα ήταν: "Εϊ, δεν είμαστε ηλίθιοι". Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί λοιπόν το δημιούργησαν όλο αυτό".
Πηγή: "Τα Νέα" via
 NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου