Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

«Η φύλαξη της Βουλής δόθηκε στην Blackwater», λέει Έλληνας πρέσβης

Μία σοβαρή δήλωση -μεταξύ πολλών άλλων- έκανε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Καναδά  The Millstone ο Έλληνας πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος.
Όπως αναφέρει, η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικής προστασίας, την Academi -πρώην Blackwater-, η οποία έγινε γνωστή για τη δράση των μελών της στο Ιράκ το 2003.



 Ο Έλληνας διπλωμάτης υποστηρίζει πως ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης λαμβάνουν κατευθυντήριες γραμμές για το τι μπορούν να πουν ή να γράψουν και τι όχι.
Προσθέτει μάλιστα πως οι δημοσιογράφοι που δεν συμμορφώνονται παρενοχλούνται ή και συλλαμβάνονται από κυβερνητικούς πράκτορες.
Όσον αφορά στους ευρωπαίους πολιτικούς, αναφέρει πως ενδιαφέρονται μόνον για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων σημειώνοντας πως του λείπει κάθε όραμα για το μέλλον της Ευρώπης.
«Εάν είχαν όραμα, οι Γάλλοι δεν θα είχαν υποχρεώσει, την Ελλάδα, μία χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, να αγοράσει φρεγάτες αξίας δισεκατομμυρίων, την παραμονή των πρώτων μέτρων λιτότητας το 2010. Ούτε οι Γερμανοί θα είχαν ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα να αγοράσει αεροσκάφη και υποβρύχια» .
Σχετικά με την παρούσα κατάσταση, εμφανίζεται απόλυτος:
«Η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει λάθος(…) Πέρσι ο υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι η Ελλάδα θα μπει στην Ανάπτυξη το 2012. Σήμερα ο Πρωθυπουργός λέει ότι στα τέλη του 2013 θα ξεκινήσει η Ανάπτυξη. Έτσι λοιπόν, λένε στον κόσμο ανοησίας και έχουν χάσει την αξιοπιστία τους. Το αποτέλεσμα των μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από το 2010 είναι καταστροφικά.»



Academi (πρώην Blackwater)

Η Academi είναι εταιρεία μισθοφορικού στρατού που ιδρύθηκε το 1997 ως Blackwater και αποτελεί το μεγαλύτερο εργολάβο ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας των ΗΠΑ ενώ το πρώτο μεγάλο της συμβόλαιο ήταν η συμμετοχή της στον πόλεμο του Ιράκ το 2003.
Η φημολογούμενη εμπλοκή της στην Ελλάδα δεν θα είναι η πρώτη, καθώς είχε παράσχει εκπαίδευση στις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
 

http://topontiki.gr

1 σχόλιο: