Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Επτά προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες

Για «επίδειξη σιδηράς πυγμής» προς τους αγρότες κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση της Δευτέρας των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων από όλη την Ελλάδα με αντιπροσωπεία του κόμματος.
 Όπως τονίζει η άρνηση του Αντώνη Σαμαράνα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αγροτών «είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη στρατηγική της έντασης που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, με την αστυνομική καταστολή, τις συλλήψεις και την κατασυκοφάντηση κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας».
«Το πακέτο ημίμετρων και πλαστών υποσχέσεων της μνημονιακής συγκυβέρνησης του κ Σαμαρά έπεσε στο κενό», καθώς «οι αγρότες σε όλες τις μεριές της Ελλάδας πυκνώνουν τις γραμμές του αγώνα και προχωρούν σε πολύμορφες και πρωτότυπες μορφές κινητοποίησης», τονίζει και προσθέτει:
«Η ανόρθωση του πρωτογενή τομέα και η παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου απαιτούν ένα μακρόπνοο σχέδιο με ριζοσπαστικές αλλαγές. Για να διασφαλιστεί η συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας χρειάζονται άμεσα μέτρα, όπως:

  • Η επαναφορά στο 11% της επιστροφής ΦΠΑ των γεωργικών προϊόντων και εφοδίων και τη μείωση στο ελάχιστο του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια.
  • Η επιστροφή του ΕΦΚ και καθιέρωση αφορολόγητου  αγροτικού πετρελαίου, σε ποσότητα που θα καθορίζεται από την ετήσια δήλωση καλλιέργειας κάθε παραγωγού.
  • Το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ για όλη την καλλιεργητική περίοδο.
  • Η ανακατανομή του προγράμματος ήσσονων ενισχύσεων (de minimis) για αγορά ζωοτροφών σε όφελος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών μονάδων.
  • Η ρύθμιση αγροτικών χρεών (συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής μέρους τους) λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά, εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία
  • Η θεσμοθέτηση της κάρτας αγρότη για την αγορά γεωργικών εφοδίων με την εγγύηση του δημοσίου και οικονομικό πλαφόν βασισμένο στα στοιχεία των δηλώσεων καλλιέργειας της τελευταίας διετίας.
  • Η εντατικοποίηση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου της αγοράς και άμεση πάταξη των υπερτιμολογήσεων, εναρμονισμένων τιμών και παράνομων ελληνοποιήσεων».
 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου