Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Τα golden boys των Βρυξελλών

 Η ελίτ των Βρυξελλών, τα golden boys της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθούν να αμείβονται πλουσιοπάροχα, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Liberation, αλλά και του Έθνους με τον τίτλο "Στις Βρυξέλλες η μεγάλη παρακμή των ευρωκρατών".
Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο του Ζαν Κατρεμέρ, Ο μέσος μισθός στα όργανα της ΕΕ ανέρχεται σε 7.000 ευρώ, στο οποίο προστίθεται ένα πριμ αποδημίας 16% για τους μη Βέλγους, δίνεται επίδομα 365 ευρώ για κάθε παιδί έως 26 ετών, καθώς και επίδομα στέγης και εγκατάστασης, ενώ τα παιδιά τους πηγαίνουν στα καλύτερα σχολεία της βελγικής πρωτεύουσας, τα «ευρωπαϊκά», τα οποία πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Στα προνόμια συμπεριλαμβάνεται η μη καταβολή ΦΠΑ τον πρώτο χρόνο της εγκατάστασής τους στο Βέλγιο και εκπτώσεις έως 60% για αγορά αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της γαλλικής εφημερίδας, οι Βρυξέλλες έχουν μετατραπεί σε μία πόλη δύο ταχυτήτων και είναι διάχυτο το αίσθημα της αδικίας.
«Ακριβά ντυμένοι, φορούν στον λαιμό την κάρτα διαπίστευσης, κυκλοφορούν με ωραία αμάξια, κυρίως γερμανικά, στέλνουν τα παιδιά τους σε ξεχωριστά σχολεία τα οποία πληρώνουν οι φορολογούμενοι, συχνάζουν στα καλύτερα εστιατόρια και σε σικ μαγαζιά και, προπάντων, δεν προσπαθούν να ενσωματωθούν στη βελγική κοινωνία», γράφει ο Κατρεμέρ και προσθέτει ότι τους παρέχονται «τα καλύτερα σπίτια εκτοξεύοντας τις τιμές των ακινήτων».
Οι 56.000 «ευρωκράτες» αισθάνονται πλέον το μίσος των υπολοίπων, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, και από εκεί που στο παρελθόν κυκλοφορούσαν με ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας με την ένδειξη «EUR», βλέποντας τα αυτοκίνητά τους να γίνονται διαρκώς αντικείμενα βανδαλισμού, τοποθετούν πλέον βελγικές πινακίδες.

Πηγή: Liberation, Έθνος via http://www.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου