Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Προσωπική δέσμευση Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε προσωπικά πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση του κατώτατου μισθού και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει μια προσωπική δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά, αφού ο λόγος του είναι συμβόλαιο και είναι πολύ άδικοι όσοι τον χαρακτηρίζουν «ο Κομανέτσης» για τις ατελείωτες κωλοτούμπες.
Να θυμίσω πως το «Δεσμεύομαι, και δεσμεύομαι προσωπικά» ήταν η αγαπημένη φράση του Κώστα Καραμανλή στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του και την έλεγε αδιάκοπα• τελικά, από τις πολλές προσωπικές δεσμεύσεις του Κώστα Καραμανλή, η χώρα χρεοκόπησε.
Μετά τη δήλωση του Γιώργου Μέργου –ο οποίος είπε την αλήθεια και προκάλεσε σάλο-, ο Αντώνης Σαμαράς επικαλέστηκε και τον Όλι Ρεν για να αποδείξει πως δεν θα υπάρξει νέα μείωση του κατώτερου μισθού.
Βέβαια, ο Όλι Ρεν δεν είπε πως δεν θα υπάρξει νέα μείωση του κατώτατου μισθού αλλά πως θα γίνει
αναθεώρηση του κατώτατου μισθού το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Δηλαδή, μπορεί να αυξηθεί κιόλας ο κατώτατος μισθός. Ναι, μη γελάτε.
Μόλις, η ανεργία φτάσει στο 50% -και ο ένας στους δυο Έλληνες θα είναι άνεργος-, θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού από 586 ευρώ σε 600 ευρώ, αλλά θα πρέπει ο εργαζόμενος να δίνει το μισό μισθό του στον άνεργο.
Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι όλοι οι Έλληνες απόλυτα ικανοποιημένοι με χαρτζιλίκι 300 ευρώ τον μήνα, και ο Αντώνης θα έχει κρατήσει τον λόγο του και την προσωπική του δέσμευση.
Από την άλλη, δεν αποκλείεται να μην υπάρξει καμία αλλαγή στον κατώτατο μισθό αλλά, αντί για 586 ευρώ, οι εργαζόμενοι να παίρνουν 586 δραχμές.
Και πάλι συνεπής θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
(Πάντως, δεν υπάρχει νούμερο που να μην τον έχουν κάνει πρωθυπουργό οι Έλληνες. Αλλά, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, μετά δεν τους αρέσει.)

 http://pitsirikos.net





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου