Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τσίπρας: Να σταματήσουν οι προκλητικές ρυθμίσεις υπέρ των κολλητών

 
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην Real News, καταγγέλλοντας ως πράξη εθνικής μειοδοσίας τον συμψηφισμό των πιθανών κοιτασμάτων με το χρέος, κάνοντας λόγο για προκλητικές ρυθμίσεις «υπέρ των κολλητών».  Προειδοποίησε τους λαμβάνοντες αποφάσεις υποκινούμενοι από τη διαπλοκή μην κοιμούνται ήσυχοι, ενώ ζήτησε και άμεση προσφυγή στις κάλπες.
«Είμαστε σε μια φάση αναδιαμόρφωσης του χάρτη με σχέδιο τη στήριξη της κυβέρνησης, τη μετωπική επίθεση στην Αριστερά και παράλληλα τη διασφάλιση επιχειρηματικών συμφερόντων» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.


Κατήγγηλε κορυφαία στελέχη της ΝΔ και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά, πως «συμπεριφέρονται ή και εμφανίζονται ανοιχτά ως δικηγόροι μεγαλοεπιχειρηματιών που διεκδικούν φιλέτα του δημοσίου».
«Με πρόσχημα το μνημόνιο, οι προκλητικές ρυθμίσεις υπέρ των κολλητών δίνουν και παίρνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως αποτελεί «πράξη εθνικής μειοδοσίας ο συμψηφισμός των πιθανών κοιτασμάτων με το χρέος της χώρας».
«Η κοινή γνώμη μένει άφωνη με το μέγεθος της λεηλασίας του δημόσιου συμφέροντος που βγαίνει κάθε τόσο στην επιφάνεια», σημείωσε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ανοιχτά πως αν προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις ο ίδιος σκοπεύει να επαναφέρει στο δημόσιο ό, τι χρειάζεται να είναι δημόσιο, για τις ανάγκες του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας και την κοινωνική συνοχή, καθώς και ό,τι έχει παραχωρηθεί σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και με παράνομο τρόπο.
«Πήραν την ψήφο του ελληνικού λαού, κοροϊδεύοντας συνειδητά ότι θα επαναδιαπραγματευτούν και την επόμενη μέρα των εκλογών, μας είπαν ουδείς αναμάρτητος» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας όσους λαμβάνουν αποφάσεις, υποκινούμενοι πολιτικά από τη διαπλοκή, να μην κοιμούνται ήσυχοι.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του πως το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί καθώς, αυτός είναι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για να αποτραπεί η ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική καταστροφή.
Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι είναι η αναγκαία προσφυγή στις κάλπες.
Για τη ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως έχει εσωτερικά προβλήματα και υπάρχει μια ισχυρή εσωκομματική τάση που διαφωνεί με τη συμπόρευση με το Μνημόνιο. Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως έχει μετατραπεί σε δορυφόρο της δεξιάς και του κ. Σαμαρά

  tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου