Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση σε παιδαγωγικά προγράμματα επιχειρεί η Χρυσή Αυγή

Να εμποδίσει ένα πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού με θέμα τους πρόσφυγες και την μετανάστευση επιχειρεί η Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αυτό θα λάβει χώρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας ζητώντας «να ελεγχθεί το πρόγραμμα λόγω του τίτλου του και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες». Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους τονίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας στα σχολεία.
Το πρόγραμμα με θέμα «Ως πρόσφυγας μπροστά στην μετανάστευση» έχει ως στόχο να μάθουν οι μαθητές του 1ου Δημοτικό Σχολείου της Νέας Φιλαδέλφειας για την προσφυγιά και για την μετανάστευση.  Ο χρυσαυγίτης βουλευτής σε ερώτησή του την προηγούμενη Παρασκευή προς τον υπουργό Παιδείας ζητούσε να πληροφορηθεί για την σκοπιμότητα του προγράμματος αυτού, για την ευθύνη της πρωτοβουλίας για την υλοποίησή του, και για τις προθέσεις του Υπουργείου προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες. Ο βουλευτής μάλιστα επικαλείται και καταγγελίες γονέων και μαθητών αναφορικά με αυτό το πρόγραμμα.
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης» έχει καταδικάσει σε ανακοίνωσή του την πρόθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής να εμποδίσει το πρόγραμμα αυτό. «Οι βουλευτές της ΧΑ αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν ίχνος εθνικής ιστορικής μνήμης και αντιστρατεύονται με κάθε μέσο το λαό που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Την απάντηση δεν θα την πάρουν από τη Βουλή αλλά από τη γειτονιά της Ν. Φιλαδέλφειας και όλες τις τιμημένες προσφυγικές γειτονιές αυτής της χώρας», αναφέρει ο σύλλογος.
«Με ποιο δικαίωμα η Χρυσή Αυγή παρεμβαίνει στα σχολικά προγράμματα και τα στοχοποιεί βάσει του ονόματός τους;», αναφέρει στο tvxs.gr η Ντίνα Ρέππα, πρόεδρος του συλλόγου «Αριστοτέλη». «Βλέπουμε μια εντατικοποιημένη προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να παρέμβει στα σχολεία σε ζητήματα που αφορούν την δημοκρατία, την ελευθερία της σκέψης, αλλά και ενοχοποιώντας την μετανάστευση και την προσφυγιά. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι ελεύθεροι στην παιδαγωγική διαδικασία», συμπληρώνει η ίδια.
Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στον «Αριστοτέλη» ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να απαντήσει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζοντας αυτές τις παρεμβάσεις. Ταυτόχρονα καλούν τα εκπαιδευτικά σωματεία να συμπαρασταθούν έμπρακτα στην προσπάθειά τους αυτή και να υπερασπιστούν την παιδαγωγική ελευθερία.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου