Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται κατάρρευση της ΝΔ

Του Δημήτρη Μπεκιάρη 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα εντεταλμένα όργανα προπαγάνδας της κυβέρνησης, αφού αναθάρρησαν από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων κάποιων, λίγων, δημοσκοπήσεων, οι οποίες έδωσαν προβάδισμα στα όρια του στατιστικού λάθους στη Νέα Δημοκρατία, αναπαρήγαγαν την εξής άποψη: Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σκληρές αποφάσεις, η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη.
Ωστόσο, δεν κράτησε πολύ η χαρά τους. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις της Pulse και της Metron Analysis, ωστόσο, δείχνουν ότι, έστω και οριακά, «αποκαθίσταται η τάξη» και όπως εκτιμούν στο παρασκήνιο οι αναλυτές, το επόμενο διάστημα η ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία θα αρχίσει να ανοίγει υπέρ του κόμματος της αξιωματικής
αντιπολίτευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - και αυτό χρεώνεται στην μεγάλη και εξαιρετικά σοβαρή προσπάθεια που καταβάλει ο Αλέξης Τσίπρας – αντέχει στις επιθέσεις που δέχεται από το κατεστημένο και από την ολιγαρχία, έχοντας ως μοναδικό του σύμμαχο τον ελληνικό λαό. Την ίδια στιγμή, η κάμψη που εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις, έχει προκαλέσει πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η πολιτική εξόντωσης του ελληνικού λαού, η οποία εφαρμόζεται με προσωπική εντολή του γερμανόφιλου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα τη Νέα Δημοκρατία σε συρρίκνωση της εκλογικής της βάσης, αντίστοιχη με εκείνη που χαρακτήρισε την πορεία φθοράς του ΠΑΣΟΚ. Τα λαοκτόνα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία οδηγούν σε απόγνωση τον ελληνικό λαό, και η κοινωνικά ανάλγητη και ντροπιαστική για τον πολιτισμό μας υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτική από τη «μικρή Καγκελαρία» που έχει «στηθεί» στο Μέγαρο Μαξίμου, αναγκάζουν την κυβέρνηση να καταφύγει και πάλι σε επικοινωνιακά τρικ, τροποποιώντας την ατζέντα της συζήτησης που διεξάγεται στο δημόσιο βίο, δεδομένου ότι τα όποια μικρά οφέλη είχε από την εκταμίευση της … πολυαναμενόμης δόσης, εξανεμίζονται.
Όσο περνάει ο καιρός είναι όλο και πιο εμφανής η ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και πέραν της στρατηγικής που χαράσσει το οικονομικό επιτελείο. Μετά το ταξίδι – φιάσκο του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ, όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες, ακόμη και οι δανειστές, οι οποίοι στηρίζουν τη λαομίσητη τρικομματική κυβέρνηση – έκτρωμα, αποσύρουν σιγά – σιγά την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού, ενώ τόσο στην Ουάσιγκτον, όσο και στις Βρυξέλλες επικρατεί οργή για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Οι δανειστές, όπως επίσης παράγοντες και αξιωματούχοι των υπερεθνικών κέντρων πολιτικής και οικονομικής εξουσία,ς έχουν αντιληφθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι μεν πρόθυμος να υπακούσει στις προσταγές της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, είναι, όμως, και αναβλητικός, σε σημείο που δείχνει άτολμος. Και, όπως έχει δείξει η ιστορία, «οι σουλτάνοι στο τέλος σκοτώνουν τους υποτακτικούς τους», πολύ περισσότερο όταν είναι άτολμοι και φοβισμένοι. Ένα εξάλλου από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της ατολμίας και της ανασφάλειας που διακρίνει τον Αντώνη Σαμαρά, είναι η εκχώρηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στο «σύστημα Σημίτη», σε τέτοιο βαθμό ώστε λέγεται πως, αν χρειαστεί, στον επικείμενο ανασχηματισμό, να αλλάξει τον Γιάννη Στουρνάρα, θα αναζητήσει τον νέο «Τσάρος της οικονομίας» από το περιβάλλον του Κώστα Σημίτη.
Είναι δε εντυπωσιακό εκείνο το οποίο αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες, προς το παρόν, πληροφορίες: Ότι δέχεται εισηγήσεις να αντικαταστήσει τον Γιάννη Στουρνάρα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο. Ο Αντώνης Σαμαράς, θα «πληρώσει» τελικά την στήριξη που του παρείχαν απλόχερα, τα υπερεθνικά κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, αλλά και η ντόπια ολιγαρχία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συντριβεί στο πεδίο της ανάπτυξης των ενδοσυστημικών ανταγωνισμών.
Για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας πλήρη άγνοια κινδύνου και έχοντας απωλέσει ολοκληρωτικά την αίσθηση της πραγματικότητας, να διαρρέει ότι οι Αμερικανοί «κάνουν πόλεμο» στον Αντώνη Σαμαρά, σε ότι έχει να κάνει με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Πήδημα. Αν ο πρωθυπουργός έχει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και τις δυνάμεις του, ας προωθήσει την πιο συμφέρουσα πρόταση, δηλαδή εκείνη των Ρώσων. Όμως, γνωρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να το πράξει, διότι προκειμένου να εκλεγεί πρωθυπουργός έταξε στους πάντες «λαγούς με πετραχήλια». Επίσης γνωρίζει ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε, ότι δεν μπορεί να ανατρέψει στρατηγικού χαρακτήρα σχέσεις δεκαετιών, ούτε βέβαια το status των σφαιρών επιρροής στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.
Έτσι το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει για άλλη μια φορά να προσφύγει στη διαδικασία του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ανακινώντας θέμα αναθεώρησης του Συντάγματος, όπως επίσης και σχεδιάζοντας ανασχηματισμό προκειμένου να κερδίσει χρόνο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι πλέον τα επικοινωνιακά τρικ δεν «πιάνουν». Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συγκρουστεί με το λαό, με τους εργαζόμενους και τους αγρότες, με τους φοιτητές και τους μαθητές, με τους ανέργους και τους συνταξιούχους, με τους «καταδρομείς» της ελληνικής υπαίθρου, με ολόκληρη την κοινωνία σε όλα τα μέτωπα. Εκτός αυτού, όμως, θα νιώσει στο πετσί της την οργή των συμφερόντων που τη στήριξαν.
Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται και ο Αλέξης Τσίπρας πιστός στις δεσμεύσεις του προς τον ελληνικό λαό και στο πατριωτικό του καθήκον, αλλά και σε «ευθεία γραμμή σύγκρουσης» με το κατεστημένο, είναι έτοιμος να δεχτεί, τους επόμενους μήνες το προσκλητήριο της ιστορίας, μετά τη νομοτελειακή κατάρρευση της πιο μισητής και αυταρχικής κυβέρνησης που γνώρισε αυτός ο τόπος από το 1974 μέχρι σήμερα, και να οδηγήσει τον λαό και τη χώρα σε έξοδο από την κρίση.
Η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι μονόδρομος για την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική απελευθέρωση του λαού μας.

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου