Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

“δευτέρα βράδυ στο σαλόνι σας”

Στο πάνελ μιλάμε για εμπρηστικές επιθέσεις σε ένα εργοτάξιο, για απαράδεκτες ενέργειες και βιαιότητες. Μιλάμε και καταδικάζουμε. Μιλάμε για το ότι τέτοιες ενέργειες τρομάζουν και διώχνουν τις επενδύσεις. Στην σημερινή εκπομπή βέβαια το θέμα που θα συζητηθεί είναι το αν μπορεί να αλλάξει το μνημόνιο. Αλλά η επικαιρότητα αγαπητοί τηλεθεατές μας αναγκάζει, για λίγο, για αρχή, να ασχοληθούμε με κάτι πραγματικά σοκαριστικό. Γι’ αυτό, για περίπου μιάμιση ώρα μιλάμε για τις Σκουριές στη Χαλκιδική, επισημαίνοντας ότι πρέπει να βγάλουμε επιτέλους τις κουκούλες απ’ αυτούς τους θρασύδειλους. Δεν θα μιλήσουμε για το είδος της επένδυσης. Δεν θα μιλήσουμε για το αν οι κουκουλοφόροι είχαν κάποιο κίνητρο. Εστιάζουμε στο συγκεκριμένο γεγονός και το καταδικάζουμε. Δεν θα εξηγήσουμε εμείς τίποτα. Έχει σημασία να καταδικάσει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να πούμε κι αν υπάρχει δεν το ξέρουμε, δεν μας ενδιαφέρει, δεν είναι της παρούσης. Εδώ, μιλάμε για εμπρηστικές επιθέσεις. Δεν μιλάμε για τίποτα άλλο γιατί δεν μας το επιτρέπει ο τηλεοπτικός χρόνος.

Το ζήτημα είναι να προστατεύσουμε τις επενδύσεις, φυσικά, αλλά πείτε μας. Για ποιά 4600 στρέμματα μας λέτε; Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά, οι λεπτομέρειες. Εμείς είμαστε εδώ για να καταδικάσουμε τη βία. Τί εννοείτε μόνο έντεκα εκατομμύρια ευρώ; Μόνο με επενδύσεις μπορεί η χώρα να βγει απ’ την κρίση, είναι γνωστό αυτό. Επενδύσεις μάλιστα. Τις οποίες οι κουκουλοφόροι θέτουν σε κίνδυνο. Ποιός είναι τρελός να επενδύσει εδώ; Το είπε και ο σεΐχης απ’ το Κατάρ. Εδώ, λέμε ότι η Κου Κλουξ Κλαν εισβάλει σε εργοτάξια και περιλούζει με φωτιές μηχανήματα και εργαζόμενους (πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ). Τί εννοείτε ότι δεν είναι λογικό να χρησιμοποιώ ως παράδειγμα την ΚΚΚ; Η χρυσή αυγή είναι ακτιβιστές, αυθεντικό κίνημα, το είπε και η ΡΙΚΣΣΥ. Τί εννοείται ποιά είναι η ΡΙΚΣΣΥ; Ο κύριος Λοβέρδος. Το είχε πρωτοσέλιδο και μεγάλη εφημερίδα. Η ΚΚΚ καίει το ευρώ, οι κουκουλοφόροι καίνε τις επενδύσεις. Οι επενδύσεις είναι η πρόοδος, η διέξοδος, ο μόνος δρόμος. Οι κουκουλοφόροι είναι φασίστες. Η βία είναι φασισμός. Η χρυσή αυγή κάνει ακτιβισμό σε πραγματικά προβλήματα. Το ριγμένο γιαούρτι είναι φασισμός. Οι λεκτικές υπερβολές είναι φασισμός. Ποιοί μαχαιρωμένοι μετανάστες κύριε; Δεν άκουσα τίποτα και τέλος πάντων, μείνετε στο θέμα. Το εργοτάξιο είναι η σωτηρία της χώρας, η έξοδος απ’ την κρίση, το εργοτάξιο είναι δουλειές. Αυτή η ευγενική μεταμόρφωση. 4600 στρέμματα δάσους σε εργοτάξιο. Η εικόνα απ’ τις Σκουριές, σκέτη ποίηση. Αυτή είναι η πιο όμορφη και παράξενη πατρίδα.
Εδώ, συγγνώμη – αλλά πόσο γρήγορα περνάει η ώρα – έχετε 45 δευτερόλεπτα ο καθένας να πει τη γνώμη του. Μπορεί να αλλάξει το μνημόνιο; Εντάξει, είναι λίγος ο χρόνος, αλλά το ζήτημα ήταν σοβαρό και πρωτοφανές, εμπρησμός σε εργοτάξιο, κουκουλοφόροι, βενζίνη, τρομαγμένοι security. Καταλαβαίνετε, θα πρέπει να πείτε την άποψή σας λίγο γρήγορα. Μπορεί να αλλάξει το μνημόνιο; Ελάτε, έχετε 40 δευτερόλεπτα, πείτε όμως συγκεκριμένα, τί μπορεί να αλλάξει και πως ακριβώς. Προτάσεις θέλουμε, κοστολογημένες, όχι στείρα άρνηση. Μπορεί να αλλάξει το μνημόνιο; Πείτε μας.
Παρακαλώ, ορίστε, σας δίνω το λόγο. Μπορεί να αλλάξει το μνημόνιο; Αλλά, συγγνώμη, δυστυχώς πέφτουν ήδη οι τίτλοι τέλους. Δεν προλάβαμε. Σε κάποια επόμενη εκπομπή θα συζητήσουμε αναλυτικά αν μπορεί να αλλάξει το μνημόνιο. Σε κάποια επόμενη εκπομπή με όλους εσάς καλεσμένους θα εξηγήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ότι το μνημόνιο δεν μπορεί να αλλάξει. Ε ναι, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει ερώτημα. Το μνημόνιο, είναι γνωστό, δεν μπορεί να αλλάξει. Το μνημόνιο δεν θα αλλάξει. Αυτό το μνημόνιο δεν θα αλλάξει ποτέ. Καλή σας νύχτα. Η σκέψη μας βρίσκεται στους επενδυτές που βάλλονται και λοιδορούνται σ’ αυτόν τον άδικο τόπο. Δεν μας αξίζει τέτοια γενναιοδωρία.
υγ. ποστίδιο κατασκευασμένο για την σαββατιάτικη ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου