Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Καμίνης: L’ Etat c’est moi!

Τι περιμένεις να απαντήσει ο Δήμαρχος μιας πόλης, η οποία βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση όταν τον ρωτάς τι έκανε στα δυο χρόνια της παρουσίας του στο δήμο;
Ο Καμίνης πάντως απάντησε ότι τσάκισε τους εργαζόμενους, τους μετανάστες και όσους διαμαρτύρονταν για την οικονομική δικτατορία της Τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα η απάντησή του σε συνέντευξη στη Lifo έχει ως εξής:
«Εγώ μάζεψα τους Αγανακτισμένους [...] Πήρα θέση με την Υπατία, με τους Αγανακτισμένους, με τις διαδηλώσεις, πήρα θέση σε όλα τα πράγματα. Όταν έγινε η μεγάλη απεργία των σκουπιδιών, επικαλέστηκα τη δημόσια υγεία και τους πήγα στα δικαστήρια».
Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς και για τον χαρακτηρισμό που αποδίδει στον προηγούμενο δήμαρχο αποκαλώντας τον «πριμαντόνα». Εδώ όμως δεν σχολιάζουμε το ήθος του κ. Καμίνη αλλά το έργο του.
Υπάρχουν δυο σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν από την απάντηση του Δημάρχου. Πρώτον ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και συμπεριφέρεται σαν τον Λουδοβίκο ΙΔ αφού παρουσιάζει σαν δικό του κατόρθωμα ορισμένες από τις πιο αυταρχικές κινήσεις του ελληνικού κράτους.
Δεύτερον ότι δεν είναι δουλειά του να επιβάλλει το νόμο και την τάξη ως άλλος Τζουλιάνι σε μια πόλη που βυθίζεται στην εξαθλίωση και βιώνει συνθήκες υποσαχάρειας Αφρικής. Τέτοιες αρμοδιότητες αναλάμβαναν οι δημοτικές αρχές μόνο σε περιόδους κατοχής και δικτατορίας.
Αντί για όλα αυτά όμως μήπως θα ήταν καλύτερα να ξαναδιαβάσουμε τις προεκλογικές εξαγγελίες του Δημάρχου και να δούμε πόσες από αυτές πραγματοποιήθηκαν; Για την ιστορία πάντως όχι μόνο το πρόγραμμα αλλά ολόκληρο το site που το φιλοξενούσε φαίνεται πως εξαφανίστηκε από το διαδίκτυο. Αυτά για τον δήμαρχο των social media με τις στρατιές των ιντερνετικών υπεργολάβων του πασοκικού κατεστημένου.
Υ.Γ Επειδή ο δήμαρχος ξεχνά αλλά το Ιντερνετ… ποτέ, ένας φίλος μας έστειλε την αποτύπωση του site του Καμίνη με όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου