Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΤ: «Λάστιχο» έχει γίνει η λίστα των επιτυχόντων στη ΔΤ

«Όταν οι εγγυητές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας απλά επιβεβαιώνουν ότι μόνο αδιαφανείς και αναξιοκρατικοί μπορούν να είναι. Γιατί απλά κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους», αναφέρει ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ. 
«Οι παρανομίες, η αδιαφάνεια, η “επιλεκτική” εφαρμογή των κανόνων που οι ίδιοι έθεσαν για την στελέχωση της ΔΤ όχι απλώς συνεχίζονται, αλλά έχουν ξεπεράσει και τα όρια της ασυδοσίας», αναφέρει ανακοίνωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
Και συμπληρώνει πως «οι εκβιασμοί, οι παραπλανητικές υποσχέσεις για μια θέση εργασίας δύο μηνών σε άνεργους καταξιωμένους επαγγελματίες και η εκμετάλλευση της ανάγκης για εργασία έχουν και τα όρια τους».
Και συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος, αναφέροντας τα εξής:
«Η περιβόητη λίστα των 577 επιτυχόντων της πρόσκλησης ενδιαφέροντος τύπου ΑΣΕΠ έχει γίνει “λάστιχο” για να καλύψει την προφανή από την αρχή έλλειψη στοιχειώδους οργανογράμματος, την ανελαστική ως φαίνεται ανάγκη για πρόσληψη ημετέρων και φυσικά την παρακώλυση του αυτοδύναμου προγράμματος το οποίο παράγεται στο Ραδιομέγαρο, στην ΕΡΤ3 και στις περιφερειακές ΕΡΑ.
Ο κατάλογος των παρανομιών και των νομικών αλχημειών δεν έχει τέλος. Όσο η λίστα ακόμη μαγειρεύεται:
- απορρίπτονται χωρίς καμία αιτιολογία επιτυχόντες της λίστας των 577, ενώ τα δικαιολογητικά τους έχουν γίνει αποδεκτά.
- καλούνται να υπογράψουν δίμηνη σύμβαση με το Υπ. Οικονομικών οι ανταποκριτές της ΕΡΤ, οι θέσεις των οποίων δεν περιλαμβάνονταν καν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος. Με ποιά διαδικασία άραγε;
- απασχολούνται ήδη ή καλούνται να υπογράψουν δίμηνη σύμβαση δημοσιογράφοι και τεχνικοί, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των επιτυχόντων και έχουν κάνει αίτηση με τη δεύτερη πρόσκληση ενδιαφέροντος των 1453 θέσεων. Να σημειώσουμε, ότι κανείς δεν γνωρίζει ακόμη ποιοι είναι οι επιτυχόντες για αυτές τις θέσεις.
- απασχολούνται πρώην συμβασιούχοι που δεν δικαιούνται τα 200 μόρια των εργαζομένων της ΕΡΤ και μάλιστα σε διαφορετική θέση από αυτή για την οποία είχαν δηλώσει συμμετοχή (π.χ. προσελήφθη πρώην συμβασιούχος του ελεύθερου ρεπορτάζ για το πολιτικό ρεπορτάζ!!!)
- απασχολούνται ήδη ή καλούνται να υπογράψουν δίμηνη σύμβαση δημοσιογράφοι με παράλληλη απασχόληση, παρά την ξεκάθαρη αναφορά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος και την υποκριτική διαβεβαίωση του Παντελή Καψή περί του αντιθέτου.
- δαπανώνται αφειδώς μεγάλα χρηματικά ποσά για υπηρεσίες δορυφορικής μετάδοσης και λήψης, κατασκευής σκηνικών κ.λπ.. χωρίς να υπάρχει καμία ανάρτηση στη Διαύγεια, όπως ορίζει ο νόμος, των συμβάσεων ή συμφωνιών με τις ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα της ΔΤ. Για όλα αυτά επιβαρύνεται ο ΄Ελληνας φορολογούμενος χωρίς καμία λογοδοσία.
-Υπογραφείσες συμβάσεις καταργούνται με τηλεφώνημα μετά από μια εβδομάδα, γιατί όπως εξηγείται «αρμοδίως» έκανε λάθος το κομπιούτερ.
Οι εισαγγελικές αρχές οι οποίες ήδη διενεργούν έρευνα για τη στελέχωση της ΔΤ οφείλουν να λάβουν υπόψιν τους και αυτές τις καταγγελίες.
Ελπίζουμε επίσης, αυτές οι καταγγελίες να συμβάλουν στην πληρέστερη ενημέρωση του Θεόδωρου Πάγκαλου ο οποίος δήλωσε ότι “ με την ΕΡΤ καταργήθηκε και το πελατειακό καθεστώς”. Όσο για την άλλη δήλωση του, ότι του λείπουν το Τρίτο Πρόγραμμα και ο Κόσμος, τον ενημερώνουμε ότι τα δυο αυτά εξαιρετικά προγράμματα της ΕΡΤ δεν περιλαμβάνονται στα σχέδια της Κυβέρνησης για το μεταβατικό διάστημα, από όπου και αν εκπέμπεται το πρόγραμμα της αποκαλούμενης “Δημόσιας Τηλεόρασης”.
Επίσης δεν φαίνεται να περιλαμβάνονται ούτε και στα σχέδια για τη ΝΕΡΙΤ την οποία ο ίδιος ο Παντελής Καψής έχει προδιαγράψει ως “λιτό” φορέα. Η υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων αυτών, των οποίων δηλώνει οπαδός ο Θεόδωρος Πάγκαλος, έγκειται στη δημιουργία πρωτότυπων εκπομπών από καταρτισμένους παραγωγούς και όχι στη μετάδοση playlist. Αυτές τις εκπομπές μπορούν να τις ακούσουν όλοι οι Έλληνες ανεμπόδιστα σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου στο αυτοδύναμο πρόγραμμα που παράγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μέσω του www.ertopen.com και www.thepressproject.gr.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου