Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Διεθνής η κατακραυγή για την δίκη του Σάββα Μιχαήλ

Διαστάσεις και στο εξωτερικό παίρνει η υπόθεση της δίκης τους Σάββα Μιχαήλ, μια δίκη που έχει χαρακτηριστεί ως δίκη κατά του «αντιφασισμού». Ο βρετανικός Guardian φιλοξενεί άρθρο της Μαρίας Μαργαρώνη με τίτλο «Είναι παράλογο να επιτρέπεται στη Χρυσή Αυγή να διώκει τον φίλο μου στα δικαστήρια». Η αρθρογράφος χαρακτηρίζει «φθηνό δωράκι» στους νεοναζί τη δίκη και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «βρίσκει κοινό τόπο με τους ναζί για να περάσει τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της».
 Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται στην μήνυση της Χρυσής Αυγής και την χαρακτηρίζει σαν «την πρώτη δικαστική κίνηση κατά του αντιφασισμού στην Ευρώπη». Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ο Σάββας Μιχαήλ αποτελεί έναν από τους λίγους διανοούμενους και δημόσιους ομιλητές, εβραίους στην Ελλάδα κάτι που συνδέει με την επιλογή του από τη Χρυσή Αυγή. «Δεν μπορούμε να αποφύγουμε το συμπέρασμα πως ο Σάββας Μιχαήλ δεν επιλέχθηκε μόνο σαν ριζοσπαστικό στοιχείο, αλλά και σαν Εβραίος».
 Το δημοσίευμα σημειώνει πως αρκετά μέλη της ναζιστικής οργάνωσης «έχουν σοβαρές καταγγελίες εναντίον τους αλλά κανείς από αυτούς δεν πηγαίνει στο δικαστήριο», παραθέτοντας την περίπτωση της Θέμιδας Σκορδέλη η οποία κατηγορείται πως μαχαίρωσε έναν Αφγανό τον Σεπτέμβριο του 2011 και του Ηλία Παναγιώταρου για τις δηλώσεις του στο BBC περί εμφυλίου.
«Είναι πέρα από την πραγματικότητα να επιλέγουν τον Εβραίο ως τον πρώτο που θα περπατήσει στη σανίδα, είναι ένα φθηνό τρόπαιο στη φασιστική γκαλερί», υπογραμμίζει η Μαρία Μαργαρώνη.
Αναφορικά με τη δίωξη Μουτζούρη η αρθρογράφος σημειώνει ότι η δίωξή του μπορεί να ιδωθεί ως μια προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει το Athens Indymedia το οποίο βρίσκουν φωνή «αριστεροί, αναρχικοί και αντιμνημονιακές φωνές».
«Το παράλογο της όλης υπόθεσης, δεν την κάνει λιγότερο επικίνδυνη», επισημαίνει το δημοσίευμα και στη συνέχεια αναλύει τα αίτια της ανόδου της Χρυσής Αυγής: «Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, τρέφεται από έναν εθνικισμό που ορίζεται μέσω της καθαρότητας του αίματος και μίσους για τους άλλους, με τον αντισημιτισμό να είναι ο αυθεντικός ιστορικός εχθρός» σημειώνει.
Η αρθρογράφος στηλιτεύει την περίφημη «θεωρία των δύο άκρων» που έχει καταστεί κεντρική στη ρητορική των πολιτικών εκπροσώπων του Μνημονίου και σχολιάζει πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει βρει κοινό τόπο με αυτούς τους ανθρώπους, στην απέλπιδα προσπάθεια να περάσει την νεοφιλελεύθερη ατζέντα των δανειστών της και να προστατέψει την διεφθαρμένη ελίτ».
Τα  βίαια σε επίπεδα  ρητορικής κομμάτια της Αριστεράς, εξισώνονται με την ωμή βία της ακροδεξιάς, η οποία εμπεριέχεται και υποστηρίζεται στην σταυροφορία της εναντίον των μεταναστών, των αριστερών, των ομοφυλοφίλων και όλων όσων αντιδρούν αναφέρει η Μ. Μαργαρώνη και καταλήγει: «οι μαυροντυμένοι σκίνχεντς της Χρυσής Αυγής οι οποίοι οδηγούνται από μίσος και φόβο δεν πρέπει να νικήσουν».

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου