Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της Συρίας

“ Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε στον Ρώσο πρεσβευτή την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία εκφράστηκε η κατηγορηματική αντίθεση στη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, καθώς και στη συμμετοχή της Ελλάδας ”
Πρωτοβουλίες για την προώθηση πολιτικής λύσης αναμένεται να λάβει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα της επικείμενης στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία,  όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον πρεσβευτή της ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Βλαντιμίρ Τσχικβισβίλι. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε στον Ρώσο πρεσβευτή την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της ΚΕ του κόμματός του, με την οποία εκφράστηκε η κατηγορηματική αντίθεση στη στρατιωτική επέμβαση, καθώς επίσης και στη συμμετοχή της Ελλάδας, που αποτέλεσε αιτία αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.
Από τη ρωσική πλευρά τέθηκε το θέμα της κρίσης στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή, της κατηγορηματικής αντίθεσης της Μόσχας στη χρήση βίας, και της επιμονής να ξεκινήσει η διαδικασία πολιτικής προσέγγισης όλων των πλευρών μέσω της πρωτοβουλίας Γενεύη ΙΙ. Επιπλέον, η ρωσική πλευρά ανέφερε ότι με τις ενδείξεις ύποπτης επίθεσης με χημικά στη Συρία, δεν ωφελείται η κυβέρνηση Άσαντ, αλλά αντίθετα οι ακραίες δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
Οι δύο άνδρες δεν αναφέρθηκαν μόνο στο θέμα της Συρίας, αλλά και σε θέματα όπως αυτό της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών, γενικότερων οικονομικών προοπτικών συνεργασίας, εμπορίου, τουρισμού κλπ.

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου