Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικό το πρόγραμμα λιτότητας


Το ταξίδι Σαμαρά στην Κίνα και την κυβερνητική προσπάθεια δημιουργίας ενός τεχνητού κλίματος αισιοδοξίας σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας σκωπτικά ότι ο πρωθυπουργός κάνει τον... κινέζο απέναντι στα αδιέξοδα της "εγκληματικής" μνημονιακής πολιτικής.
Αναλυτικά ολόκληρο το σχόλιο του Γραφείου Τύπου έχει ως εξής:
Αφού έχει απολέσει κάθε άλλο πραγματικό στήριγμα, το μόνο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση είναι η καταφυγή στα ίδια επικοινωνιακά παιχνίδια των ταξιδιών του πρωθυπουργού ανά τον κόσμο, που παριστάνει, όμως, κατά τα άλλα τον Κινέζο όσον αφορά στα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής.
Στην πραγματικότητα η επιχείρηση αισιοδοξίας και καλλωπισμού του μνημονίου, στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση, προσκρούει στα ίδια τα κοινωνικά και οικονομικά ερείπιά του. Στους 1,5 εκατομμύρια ανέργους, στα 500 χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς εισόδημα, στα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, στα υπό κατάρρευση ασφαλιστικά ταμεία και στο διαλυμένο κράτος.
Το σκανδαλώδες ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, οι χιλιάδες απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι νέοι ληστρικοί φόροι, οι νέες μειώσεις μισθών εξαιτίας της λήξης της μετενέργειας αποτελούν τη χειρότερη απόδειξη ενός εγκληματικού προγράμματος λιτότητας που, όχι μόνο δεν μειώνει το δημόσιο χρέος, αλλά απογυμνώνει την οικονομία από κάθε εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης. Αυτό δεν μπορεί να το κρύψει το μνημονιακό μπλοκ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου