Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο Αλέξης Τσίπρας για Πρόεδρος της Κομισιόν;


“... Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός που έχει αρχίσει να αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη ...”, δήλωσε η Πρόεδρος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκαμπριέλα Τσίμμερ.
Η δήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Αρχισυντακτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ε.Κ., Μάρτιν Σούλτς, τον αντιπρόεδρο του Ε.Κ., Όθμαρ Κάρας, καθώς και τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Θέμα της συζήτησης ήταν «Το μέλλον και οι προοπτικές της Ευρώπης στην κρίση».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάννες Σβόμποντα (Αυστρία, S&D) ανέφερε σχετικά ότι: «...Εμείς ως σοσιαλοδημοκράτες στην πολιτική μας καμπάνια για τις ερχόμενες εκλογές θα καταθέσουμε τις απόψεις μας... Δεν θεωρώ, ότι, ο υποψήφιος για την προεδρία της Ε. Επιτροπής θα πρέπει να είναι κάποιος πρωθυπουργός γιατί το άτυπο αυτό μοντέλο που ισχύει μέχρι σήμερα, δεν είναι επιτυχημένο...».
Από την πλευρά του ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ δήλωσε ότι: «... Οι πράσινοι ως πολιτική θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μία ιδέα όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης [...] Εγώ, δεν θα είμαι υποψήφιος αλλά, οι πράσινοι θα παρουσιάσουν δύο υποψηφιότητες για την προεδρία της Ε. Επιτροπής, έναν άνδρα και μία γυναίκα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου