Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Κύριε πρωθυπουργέ … μαζέψτε τον

Ήρθε η ώρα να τελειώνουν τα ψέματα.
Το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάραw, ο οποίος επιβλήθηκε από ντόπια και ξενικά κέντρα πολιτικής και οικονομικής πολιτικής ως επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Σαμαρά, υπερέβη τα όρια. Και τα υπερέβη διότι αμετανότητος, κυνικός και εμφανώς ανασφαλής σε ότι έχει να κάνει με το επίπεδο της γνωσιακής του επάρκειας, υπεραμύνθηκε του λάθος προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται στον τόπο μας.
Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι λάθος επειδή το γράφει το Periodista ή οποιαδήποτε πηγή ενημέρωσης. Το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχτηκε ότι το λαοκτόνο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα στηρίχθηκε σε λάθος υπολογισμούς, τόσο λανθασμένους ώστε απειλείται σήμερα ένας ολόκληρος λαός με ολοκληρωτική καταστροφή.
Αξιωματούχοι και αναλυτές σε ολόκληρο τον κόσμο υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα είναι λάθος, αλλά ο Γιάννης Στουρνάρας προκλητικός και αμετανόητος εμφανίστηκε στο BBC για να δηλώσει ότι το έτος 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης για την Ελλάδα, την ίδια στιγμή
που διεθνείς οίκοι, όπως ο Moody΄s υποστηρίζουν ότι το 2014 είναι χρονιά στην οποία διακρίνεται η πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας. Ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος έχει εκτεθεί πολλάκις μέχρι σήμερα με τις λάθος εκτιμήσεις του για την κρίση (είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι έκαναν υπουργό οικονομικών έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει μηδενική επαφή με την οικονομική σκέψη) παρενέβη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel για να δηλώσει ότι δεν αυξάνει τους φόρους (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ) και ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν της συνειδητής (διότι έτσι είναι) εξόντωσης του ελληνικού λαού (ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ).
Οι δημοσιογράφοι του Mega Channel ρωτούσαν ξανά και ξανά γιατί γονατίζει τους Έλληνες με την πολιτική που επιβάλλει και γιατί δεν αυξάνει την φορολογία σε υπαρκτό εισόδημα κι εκείνος είτε λόγω ανεπάρκειας, είτε λόγω σκοπιμότητας απαντούσε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο Γιάννης Πρετεντέρης τον ρώτησε αν το οικονομικό επιτελείο αντιλαμβάνεται πως η ελληνική κοινωνία «γονατίζει» (και) υπό το βάρος των φόρων κι εκείνος κυνικά απαντούσε: «το αντιλαμβάνεται, αλλά δεν γίνεται αλλιώς».
Έλεγε προκλητικά ότι «πρώτη προτεραιότητα ήταν να σώσουμε τη χώρα από την χρεοκοπία», όταν έχουν χρεοκοπήσει ΜΕ ΒΑΣΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ τα περισσότερα νοικοκυριά της χώρας. Μάλιστα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ έκανε λόγο για δίκαιη κατανομή, αυτός που όπως λένε οι πληροφορίες μας καταναλώνει το μεγαλύτερο μέρος του καθημερινού του χρόνου ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ FIT και ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΟΥΣΙ. Τόλμησε να πει ο Στουρνάρας ότι κάποια νοικοκυριά ΈΧΟΥΝ ΟΦΕΛΟΣ από το πρόγραμμα που επιβάλλει, από την φορολογική πολιτική που θέλει να ακολουθήσει.
Όταν του είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης ότι βάζει φόρους σε όλο και μικρότερο εθνικό εισόδημα, ο ανεπαρκής οικονομολόγος απαντούσε: «Μα είναι αναπόφευκτο» και συμπλήρωνε ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ, αυτό το πρόσωπο ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: «Μα πείτε μου εσείς τις θα κάνατε;». Ο ελληνικός λαός πληρώνει σήμερα την εμμονή του κυρίου αυτού, αλλά και την έλλειψη δυνατότητας ή θέλησης να εφαρμόσει εναλλακτικά σχέδια οικονομικής και φορολογικής πολιτικής.
Αυτόν τον κύριο ο ελληνικός λαός τον πληρώνει επί χρόνια για να πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο (διότι στον ιδιωτικό τομέα είναι αδύνατον να σταδιοδρομήσει με τις λανθασμένες εκτιμήσεις που κάνει) για να τον οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή.
Ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας έλεγε το τροπάρι του, οι δημοσιογράφοι στα παράθυρα του τηλεοπτικού σταθμού τον κοίταζαν με βλέμμα που προδίδει την εξής σκέψη «Τι λέει ο άνθρωπος;».
Τόλμησε και είπε ότι αν η χώρα χρεοκοπούσε θα γυρνούσαμε στο επίπεδο ευημερίας του 1945 και του 1950. Ενώ τώρα, ο κύριος Στουρνάρας σε ποια εποχή ακριβώς θεωρεί ότι βρισκόμαστε;  Αν δεν γνωρίζει το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, αν δεν του επιτρέπουν να το δει οι γυάλες στο υπουργείο Οικονομικών και στις επαύλεις της Κηφισιάς και της Σύρου, τότε ας ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ και ας ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ για να γλιτώσει ο ελληνικός λαός. Διότι η Ελλάδα μετά από πολλές δεκαετίες - και αυτός ο κύριος είναι απολύτως συνυπεύθυνος - βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες και καταστάσεις μετακατοχικές.
Αυτός ο κύριος το μοναδικό που επικαλέστηκε ως επιχείρημα, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Mega Channel, υπήρξε το "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ". Μόνο αυτό ξέρει, μόνο αυτό λέει, αλλά και αυτό είναι εξοργιστικό και γεμίζει τον ελληνικό λαό με ανασφάλεια. Δεν αντιλαμβάνεται αυτός ο κύριος ή δεν θέλει να το αντιληφθεί ότι οι άνθρωποι δεν είναι οι προκάτ αριθμοί που έχει στο κεφάλι του. Πως θα το κάνουμε τώρα;
Απαντούσε μονίμως «Ωραία δεν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, πείτε μου τι θα κάνουμε;». Χωρίς ΝΤΡΟΠΗ αυτό το κρατικοδίαιτο επί πολλά χρόνια πρόσωπο είπε με απόλυτη φυσικότητα «Έ, όταν πρέπει να εξοικονομήσεις 13,5 δισ. από κάπου πρέπει να τα εξοικονομήσεις». Και εννοούσε βέβαια ότι πρέπει να «λιανίσει» τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικροϊδιοκτήτες, ομολογώντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα από τον ήδη φτωχοποιημένο λαό επειδή δεν μπορεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή.
Έτσι επαναλάμβανε διαρκώς το εξής, με τη γνωστή ιδιομορφία της φωνής του: «Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτοί είναι οι αριθμοί».
Λοιπόν για να ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ:

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ:

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Σαμαράς μετά τις εκλογές «έδωσε» το υπουργείο Οικονομικών στο «σύστημα Σημίτη», επειδή δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς για να γίνει, αλλά και για να παραμείνει πρωθυπουργός. Ωστόσο θα πρέπει να ξέρει ΚΥΡΙΩΣ στον λαό υπάρχει οργή για τον κ. Στουρνάρα, αλλά και ότι επιχειρηματίες και εφοπλιστές θεωρούν ότι υπονομεύει την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 
Επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι το ευρωφετιχιστικό «σύστημα Σημίτη» είναι σταθερά προσηλωμένο στον στόχο της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» μέσω της πρόσδεσης στο άρμα του Βερολίνου.
Λοιπόν, πως θα γίνει τώρα; Δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να πληρώσει τις εμμονές του Σημίτη, του Στουρνάρα και της παρέας τους, άλλα ούτε να καταστρέφεται από το γεγονός ότι ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΎΡΤΗΣ.
Κύριε πρωθυπουργές μέχρι και οι βουλευτές του κόμματός σας κατέστησαν δηλωτική στη βουλή την αντίθεση με την εξοντωτική πολιτική που ακολουθεί ο Γιάννης Στουρνάρας στο θέμα της φορολόγησης των ακινήτων,

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΕΛΟΣ.

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ. 

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου