Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν θα γίνουν εμπορεύματα

Απεργιακή Συγκέντρωση 13/2/2013 – 10.00π.μ. - Πλ. Κλαυθμώνος

Η τρικομματική κυβέρνηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικα δεν σταματούν πουθενά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις αχόρταγες ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Η τρικομματική συγκυβέρνηση σε μια τόσο βαθιά περίοδο οικονομικής ανέχειας που έφερε την κοινωνία η μνημονιακή πολιτική της, δεν διστάζει να γυρίσει αδιάφορη την πλάτη στους 5.500 περίπου εργαζόμενους και στις εκατοντάδες χιλιάδες ωφελούμενους που ανήκουν σε ανήμπορες και ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Η κοινωνική πολιτική και η μέριμνα για όλους αυτούς που έχουν ανάγκη υποστήριξης, είναι έξω από τους σχεδιασμούς των κυβερνητικών συνεταίρων, δείχνοντας απροκάλυπτα το σκληρό πρόσωπο που διαθέτουν.
Προκειμένου να αποτινάξει από πάνω της κάθε ευθύνη που έχει για την κοινωνική προστασία των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας, η μνημονιακή συγκυβέρνηση ρίχνει βορά στα ιδιωτικά – εργολαβικά συμφέροντα τους χιλιάδες ωφελούμενους των κοινωνικών προγραμμάτων και στην απόγνωση της
ανεργίας τους εργαζόμενους.
Πρέπει να καταλάβει όμως η συγκυβέρνηση της αθλιότητας των ξένων και εγχώριων μεγαλοσυμφερόντων ότι η ανθρώπινη αξία δεν είναι εμπόρευμα να διαπραγματεύεται το ξεπούλημα
της.
Το πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι όπως και τα υπόλοιπα προγράμματα ΚΔΑΠ – ΚΗΦΗ – ΚΔΗΦΗ - Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί είναι προγράμματα που προσφέρουν τεράστια κοινωνική φροντίδα και ανακούφιση σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, οι δε εργαζόμενοι σε αυτά επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο.
Η απαίτηση για συνέχιση της λειτουργίας όλων των κοινωνικών προγραμμάτων με την ένταξή τους σε οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και η μονιμοποίηση των εργαζομένων σε αυτές, χρειάζεται έμπρακτους συμπαραστάτες και ενεργούς υποστηρικτές όχι κόλακες με επικοινωνιακές μεγαλοστομίες.
Δεν θα επιτρέψουμε η οικονομική ανάκαμψη που επικαλείται η συγκυβέρνηση να γίνει σε όφελος των ολίγων σε μια χώρα κοινωνικά έρημη με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και πολίτες χωρίς καμιά κοινωνική προστασία.
Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν δυναμικό πάρων αύριο 13/2/2013 στις 10.00π.μ. στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει για τις 13 και 14 Φλεβάρη 2013 οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Βοήθεια Στο Σπίτι και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Η υπεράσπιση και η αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και η μονιμοποίηση των επί δεκαετίας ομήρων εργαζομένων στα κοινωφελείς προγράμματα είναι υπόθεση όλων μας.

Δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για όλους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου