Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Πολιτικό το παιχνίδι με τον ΟΠΑΠ

Πανηγυρίζουν ο πρωθυπουργός και τα "παπαγαλάκια" του Μνημονίου ότι επετεύχθη η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση. Εννοούν την εκποίηση του ΟΠΑΠ επί ζημία του δημοσίου συμφέροντος. Αποκρύπτουν ότι η περιβόητη διαφάνεια κατέληξε στην τελική φάση του διαγωνισμού σε έναν και μοναδικό αγοραστή. Κατά "σύμπτωση" ο ΟΠΑΠ κατακυρώθηκε στη σύμπραξη στην οποία συμμετέχει ο πρωθυπουργικός φίλος, εξέλιξη που είχε προαναγγελθεί πριν προκηρυχθεί ο διαγωνισμός - παρωδία.
Το τίμημα είναι χαμηλότερο της χρηματιστηριακής αξίας. Η διαδικασία "βελτίωσής" του δεν αναιρεί το γεγονός ότι μια κερδοφόρα επιχείρηση του Δημοσίου, ουσιαστικά μια μηχανή που κόβει χρήμα, περιέρχεται σε ιδιωτικά χέρια έναντι τιμήματος που είναι κατώτερο κατά 136 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το κλείσιμο της τιμής των μετοχών του Οργανισμού στις 30 Απριλίου, που έγινε αποδεκτή η προσφορά. Άγνωστο παραμένει σε πόσες δόσεις θα καταβληθεί το τελικό τίμημα. Στην ουσία το νέο αφεντικό θα αποπληρώνει τον ΟΠΑΠ με κέρδη που θα επιτυγχάνει από τον έλεγχο του Οργανισμού.
Ο ΟΠΑΠ πωλείται έναντι ποσού που αντιστοιχεί στην κερδοφορία τριών ετών. Με προβλεπόμενα κέρδη στη δεκαετία πάνω από 1 δισ. ευρώ. Δεν πωλείται, χαρίζεται! Πρόκειται για κίνηση με την οποία γεννιέται μια νέα γενιά διαπλοκής. Δηλαδή πρόκειται για κίνηση ενταγμένη στο πολιτικό σχέδιο του μνημονιακού κατεστημένου για την ανασυγκρότηση του καταρρέοντος πολιτικού σκηνικού.
Μόνον έτσι εξηγείται η δογματική επιμονή στην πώληση. Ο ΟΠΑΠ αλλάζει χέρια και μεταβάλλεται σε μοχλό επηρεασμού των εξελίξεων, ιδιαίτερα στα media. Η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι υποχρεωμένη και δεσμευμένη να ματαιώσει την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας και να αποκρούσει εν τη γενέσει της τη νέα διαπλοκή. Αυτό το γνωρίζουν και αυτοί. Γι' αυτό ήδη επιτίθενται λυσσασμένα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου