Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

«Κοινοί οι στόχοι Χρυσής Αυγής και Νοσοκομείου», λέει η διοικήτρια του Νοσοκομείου της Τρίπολης!

Του Στρατή Μπουρνάζου
Δεν πίστευα στα μάτια και τ’ αυτιά μου. Όμως, αφού είδα και ξαναείδα το βίντεο, πείστηκα ότι είναι πραγματικότητα και όχι τρολάρισμα ή κακόγουστη φάρσα: αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκε, με την άδεια (ίσως και  έπειτα από πρόσκληση) της διεύθυνσης, το Νοσοκομείο της Τρίπολης, ερευνώντας το ζήτημα των αλλοδαπών νοσοκόμων που δουλεύουν ανασφάλιστες εκεί. Οι Χρυσαυγίτες, με την αμέριστη συνδρομή της διοίκησης, πραγματοποίησαν τις έρευνές τους, «ανακρίνοντας» ασθενείς και νοσοκόμες.
Το χειρότερο όμως είναι η συνέχεια. Η διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Ελένη Σιουρούνη, έκανε δηλώσεις σε τοπικό κανάλι μαζί με τους Χρυσαυγίτες, δηλώνοντας επί λέξει:
«Καταρχήν να πω ότι έγινε ένας πολύ ωραίος και σωστός διάλογος με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Ο δρόμος μας είναι κοινός, δηλαδή συμφωνούμε ότι δεν μπορεί να εργάζονται στα νοσοκομεία άνθρωποι οι οποίοι πληρώνονται παράνομα. [...]. Το συζητήσαμε αυτό, και οι στόχοι μας είναι κοινοί, και από την πλευρά του νοσοκομείου και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής. Είπαμε κάποια πράγματα και θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να το κάνουμε, από τη στιγμή που ο νόμος δεν μας δίνει το δικαίωμα να ελέγχουμε τα χαρτιά του κάθε ασθενή». Και επαναλαμβάνει η κ. Σιουρούνη, για όποιον δεν κατάλαβε: «Συζητήσαμε [σ.σ. με τους Χρυσαυγίτες], είπαμε κάποια πράγματα και θα δούμε από κοινού πώς θα περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο, ώστε να μη χάνονται θέσεις εργασίας Ελλήνων [...]».
Σε  απλά ελληνικά, η διοικήτρια λέει ότι αφού είναι παράνομο να κάνουν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου ελέγχους προσωπικών στοιχείων (για να διαπιστώσουν αν οι αλλοδαπές είναι συγγενείς των ασθενών ή «παράνομα εργαζόμενες νοσοκόμες»), καλεί τους νεοναζί να λύσουν το πρόβλημα!
Προφανώς, τα ναζιστικά τάγματα εφόδου θα αναλάβουν δράση, με τις ευλογίες της κ. Σιουρούνη, απειλώντας, τρομοκρατώντας, βιαιοπραγώντας (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο) και διευθετώντας το ζήτημα των «παράνομα εργαζόμενων αλλοδαπών νοσοκόμων». Δεν νομίζουμε ότι πρέπει να είναι κανείς μέγας ποινικολόγος για να πει ότι η διοικήτρια δεν θα είναι απλώς υπόλογη, αλλά συναυτουργός σε οποιοδήποτε επεισόδιο ρατσιστικής βίας στο νοσοκομείο.
Το να ζητήσουμε την άμεση παύση της κ. Ελένης Σιουρούνη είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Όχι ως μόνο αριστεροί, γιατροί, αγωνιστές κλπ. Αλλά ως πολίτες που τους έχει μείνει ένα δράμι ανθρωπιάς.
Επειδή το γεγονός απίστευτο, παραθέτουμε το βίντεο με τις κοινές δηλώσεις της διοικήτριας  του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως και των Χρυσαυγιτών: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VYMmiHlGsUc#
Απολαύστε υπεύθυνα. Για αντιεμετικά καλέσατε Νοσοκομείον Τριπόλεως, γραφείον διοικητού• σε περίπτωση απουσίας, επικοινωνήσατε με τα κεντρικά, οδός Μεσογείων, κον Μιχαλολιάκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου