Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Αλ. Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Καλούμε τον κόσμο να νικήσει τον φόβο


Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με το Γ. Αυτιά.
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε εφ' όλης της ύλης ερωτήματα. Διευκρίνισε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έλθει στην εξουσία. Τόνισε ότι πρώτο μέλημα είναι θα είναι να σταματήσει η καταστροφή της χώρας και ως δεύτερο βήμα θα είναι η σταδιακή αύξηση και αποκατάσταση των μισθών. "Μας θέλουν αποικία χρέους" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι είναι κόμμα της ριζοσπατικής αριστεράς. Εξήγησε για το λάθος του ΔΝΤ και τι ακριβώς σημαίνει και αν πραγματικά έγινε λάθος ή απλά δεν υπολόγισαν καλά τις ιδιαιτερότητες της οικονομίας της Ελλάδας. Είναι στρατηγική τους επιλογή η φτωχοποίηση της Ελλάδας. Είμαστε όμηροι των πολιτικών των τραπεζών καιτης πολιτικής της Μέρκελ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον κόσμο να νικήσει το φόβο του. Ο κόσμος έχει χάσει την ελπίδα του να
ζήσει με αξιοπρέπεια.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον Μ. Βορίδη και την πρότασή του για επαναφορά της θανατικής ποινής, το photoshop, την παραχάραξη της πραγματικότητας και το ρόλο της ακροδεξιάς στη χώρα μας.
Αναφέρθηκε διεξοδικά στο ταξίδι του στο εξωτερικό. "Θέλουμε να βρούμε συμμάχους" δήλωσε ο Α. Τσίπρας.
Ο Στουρνάρας κάθε φορά ότι την επόμενη χρονιά θα έχουμε ανάπτυξη. "Οχι ανάπτυξη σε κοινωνικά ερείπια".
Ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την επίσκεψη στις Η.Π.Α αλλά και τη Λατινική Αμερική τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των διεθνών επαφών, προσπαθεί να διατρανώσει ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα «είναι έγκλημα, είναι ανθρωπιστική κρίση». Θα βρεθούμε ακόμα και με τους μεγαλύτερους αντιπάλους για να διεκδικήσουμε προς όφελος της Ελλάδας τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.
Ξεκαθάρισε ότι ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς προσπαθεί να ενώσει την κοινωνία στη βάση των ταξικών συμφερόντων και όχι να τη διχάσει όπως κάνουν τα «επικοινωνιακά χαλκεία» της ΝΔ. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με επικοινωνιακά τεχνάσματα ψάχνοντας τη γράφει κάποιο μέλος της ΝΔ στο Facebook, αλλά αναζητά λύσεις για τη διέξοδο από τα μνημόνια. Η λύση δε θα έρθει με κάποιο μαγικό τρόπο αλλά αφενός με σκληρή διαπραγμάτευση στο εξωτερικό (την οποία δεν μπορεί να κάνει το υποταγμένο πολιτικό προσωπικό του μνημονιακού μπλοκ) και αναδιανομή του πλούτου με γενναία φορολόγηση των οικονομικά ισχυρών στο εσωτερικό. Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τον τόπο και όση λάσπη κι αν ρίξουν, η κοινωνική πραγματικότητα δεν διορθώνεται με photoshop και η πρόταση της Αριστεράς αποτελεί τη μόνη εναλλακτική στο μνημονιακό αδιέξοδο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου