Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα κυβερνητικά σχέδια κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία

Σχόλιο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα κυβερνητικά σχέδια κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία

Η μνημονιακή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε όπλο στον αγώνα της ενάντια στην κοινωνία. Η  κατ’ ουσίαν απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία  ακολουθεί την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ στοχεύει στην ισοπέδωση κάθε δυνατότητας αντίστασης στη μνημονιακή πολιτική.
Σε συνδυασμό με τις δικαστικές  αποφάσεις που κρίνουν ως παράνομες σχεδόν το σύνολο των απεργιών και τις αυταρχικές επιστρατεύσεις των εργαζομένων από την κυβέρνηση, η κατάργηση του ν.1264/82 θα έρθει να ολοκληρώσει την πλήρη, και νομοθετικά πλέον, κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, επαναφέροντας παράλληλα την ανταπεργία ως νόμιμο όπλο της εργοδοσίας εναντίον των εργαζομένων. 
Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η κυβέρνηση δεν στρέφεται μόνο ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζομένους, αλλά ενάντια σε όλους όσοι πλήττονται από την βάρβαρη πολιτική της λιτότητας, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και της ανεργίας. Στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στο δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και αντίστασης, ενάντια στη δημοκρατία και στα δικαιώματα όλης της κοινωνίας. Η απεργία της 20ης Φλεβάρη πρέπει να δώσει ένα αποφασιστικό μήνυμα συλλογικής αντίστασης και αγώνων.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου