Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τσίπρας: Ύφος αθώας περιστεράς ο Σαμαράς, μαινόμενου ταύρου ο Βενιζέλος

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή για την υπόθεση της "Λίστας Λαγκάρντ". Τι είπε για Σαμαρά και Βενιζέλο

"Ο Βενιζέλος αντί να δώσει απαντήσεις, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ", είπε ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, και συνέχισε λέγοντας πως "είπε ο κ.Βενιζέλος ότι κατάφερα να πείσω τη Βραζιλία να μην στηρίξει την Ελλάδα στην ψηφοφορία του ΔΝΤ. Δεν σταθήκαμε εκεί όμως, αλλά πήγαμε και στα σκαλοπάτια του κ. Σόιμπλε".
"Είχαμε τη χαρά και την τιμή να είμαστε οι μόνοι που βρεθήκαμε μπροστά σε αξιωματούχο της Γερμανίας και υπενθυμίσαμε ότι εκκρεμότητες δεν έχει μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Γερμανία", σημείωσε.
"Ενοχλεί που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μόνος που υπενθύμισε στους Γερμανούς το κατοχικό δάνειο και την συγκάλυψη της SIEMENS", τόνισε και προσέθεσε πως ευθύνες έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την τύχη αυτή της χώρας και καλλιέργησαν την κλεπτοκρατία.
"Ο Βενιζέλος μας κατηγορεί για φλερτ με την βία για να συγκαλύψει το φλερτ του με την διαπλοκή", σημείωσε αναφερθείς στην επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα ο Ευ. Βενιζέλος.
"Κάποιοι κρατούσαν κρυμμένα στοιχεία της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, η οποία διαχειρίστηκε την τύχη της χώρας", ανέφερε και τόνισε πως "τρία χρόνια τώρα, που όλοι οι υπόλοιποι έχουν γονατίσει, κάποιοι έβγαιναν με περίσσιο θράσος και έλεγαν «Μαζί τα φάγαμε»".
"Όλοι όσοι κέρδιζαν τα χρόνια της ανάπτυξης και συνεχίζουν να κερδίζουν ακόμα και τώρα, τα χρόνια της καταστροφής Και υποστήριζαν με πάθος το μνημόνιο. Γιατί άραγε; Γιατί ήξεραν ότι αυτή η καταστροφή δε θα τους αγγίξει, αφού τα λεφτά τους τα είχαν προστατευμένα στις Ελβετικές τράπεζες", συνέχισε, ενώ συμπλήρωσε: "Παρά τη τραγωδία, το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής ήταν καλά οχυρωμένο, πίσω από τον όρκο της σιωπής. Της ομερτά και τη συγκάλυψης. Ακόμα και όταν έσπασε η ομερτά, πάλι με όρους μαφίας, ρίχνετε στα σκυλιά τον πιο αδύναμο κρίκο προκειμένου να κλείσει η υπόθεση αυτή, μη και μπει κανείς στο ιερό άβατο".
"Ο κος Σαμαράς παίρνει πάνω του όλα τα ανομήματα του κου Βενιζέλου και του προσφέρει πλήρη κάλυψη όχι για να μη παραπεμφθεί ο κος Βενιζέλος στη δικαιοσύνη αλλά και για να μην ερευνηθούν πιθανές ποινικές του ευθύνες από προκαταρκτική επιτροπή της βουλής", είπε και συμπλήρωσε: "Η απόπειρα συγκάλυψης και προστασίας, λοιπόν, για μας είναι προφανής και έχει ονοματεπώνυμο : και αυτό είναι Αντώνης Σαμαράς".
..."Αν ο κος Βενιζέλος δεν είχε λόγους να συμπεριφέρεται ως ο έχων τη μύγα, θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος να ζητούσε εξεταστική επιτροπή . Δεν το κάνει όμως... Γιατί; Διότι τη στάση και του πρωθυπουργού και του κου Βενιζέλου είναι γιατί η λίστα Λαγκάρντ που αναδεικνύει ενοχή", υποστήριξε και ανέφερε πως "η λίστα παρεδόθη επισήμως από τους Γάλλους. Η Ελλάδα περιέργως την παρέλαβε ανεπισήμως".
Και συνέχισε, λέγοντας πως "ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος έχουν επιλέξει διαφορετικό ύφος και τόνο για την υπερασπιστική τους γραμμή. Ο ένας της αθώας περιστεράς. Ο άλλος του μαινόμενου ταύρου. Το πρώτο είναι πιο αποτελεσματικό. Το δεύτερο προδίδει ενοχή .Το ύφος και ο τόνος του κου Βενιζέλου προδίδουν ενοχή".
"Το διαβιβαστικό του αντιεισαγγελέα μιλά για «ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης. Μιλά "στον πληθυντικό". Προφανώς εννοεί τουλάχιστον τον κο Βενιζέλο και τον κ. Παπακωνσταντίνου", τόνισε, και υπογράμμισε να αφήσουν κατά μέρους τα περί σκευωρίας.
"Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο κος Αηδόνης, που αποχώρησε καταγγέλλοντας προσωπικά τον κο Βενιζέλο είναι κι αυτός μέλος της σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ; ....Δε στοχοποιούμε πρόσωπα. Το σύστημα της κλεπτοκρατίας που οδήγησε τη χώρα στα βράχια και λεηλάτησε το λαό μας στοχοποιούμε" , είπε μεταξύ άλλων.
"Απαιτούμε από τον κο Σαμαρά, από το πρωθυπουργό, που λείπει για άλλη μια φορά από μια κρίσιμη συνεδρίαση, να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα", κατέληξε.
Απαντώντας στη δευτερολογία του Ευ. Βενιζέλου, ο Αλ. Τσίπρας, τόνισε πως "το πρόβλημα του κου Βενιζέλου δεν είναι η απόκρυψη της λίστας για 2 χρόνια, αλλά η δημοσίευσή της, η οποία έγινε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ".
"Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ζητάνε υπογραφές από αυτούς που τους έχουν στο χέρι. Κι εμάς δεν μας έχουν στο χέρι ώστε να υπογράφουμε", κατέληξε.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου