Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Όλη η κοινωνία θέλει ΣΥΡΙΖΑ, εκτός ... από τους συνταξιούχους

Το ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης της Pulse, που παρουσιάστηκε στην εφημερίδα “Το Ποντίκι”, δεν ήταν μόνο το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου.
Στα ποιοτικά στοιχεία της μέτρησης φαίνεται η πλήρης κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του κυβερνώντος κόμματος σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες ηλικιών, πλην της κατηγορίας “60 και άνω”. Σε όλες τις παραγωγικές οικονομικά ηλικίες, το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αδιαμφισβήτητο και, με όρους στρατηγικής, προοιωνίζεται εκλογική και πολιτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 18 έως 29 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 25% και η Ν.Δ. μόλις 10%, ενώ οι πολίτες από 30 έως 44 ετών επιλέγουν κατά 23% τον ΣΥΡΙΖΑ και κατά 14% τη Ν.Δ. Ακόμη και στις ηλικίες 45-59 ετών ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται καθαρά με 25% έναντι 17% της Ν.Δ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στη νεολαία (18 έως 29 ετών), που μαστίζεται από ανεργία της τάξης του 57%, τη Ν.Δ. ξεπερνά και το “λευκό - άκυρο - αποχή” (13%), και η Χ.Α. (14%) και οι “αναποφάσιστοι” (11%).
Κατά τα λοιπά ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 1,5% και προτιμάται από το 21,5% των ψηφοφόρων,
έναντι 20% της Ν.Δ. Ακολουθούν: Χ.Α.: 12%, ΠΑΣΟΚ: 6,5%, ΑΝ.ΕΛΛ.: 5%, ΚΚΕ: 5%, ΔΗΜΑΡ: 4%. Επίσης, στην ερώτηση “ποιο είναι το κρίσιμο ζήτημα για τις πολιτικές εξελίξεις”, το 49% απαντά “τα οικονομικά μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση”, εύρημα που προμηνύει και τις οξύτατες κοινωνικές αντιδράσεις που θα καταγραφούν, όταν οι πολίτες νιώσουν στο πετσί τους όλα τα μέτρα του Μνημονίου 3 και του φορολογικού νομοσχεδίου...

Γ. Μελ.

ΠΗΓΗ: Αυγή via www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου