Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ξεπουλάνε την ΕΥΑΘ για 80 εκατ. ευρώ - και δίνει κέρδη 21 εκατ. κάθε χρόνο!

Το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ που θα επιχειρηθεί σήμερα στη Βουλή καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης
Η πλήρης ανακοίνωση, με τα σχετικά στοιχεία:
Να μην ξεπουληθεί η ΕΥΑΘ
Στη γλώσσα του μνημονίου αποκαλούνται διαρθρωτικές αλλαγές. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Θύμα αυτής της ανάλγητης πολιτικής είναι και η ΕΥΑΘ, το ξεπούλημα της οποίας συζητιέται σήμερα στη Βουλή, μετατρέποντας ένα φυσικό αγαθό -όπως είναι το νερό- σε εμπόρευμα προς πώληση.
Σύμφωνα με τα σχέδια της τρικοματικής κυβέρνησης, η ΕΥΑΘ θα παραχωρηθεί για 30 χρόνια σε ιδιώτες, έναντι του ποσού των 157 ευρώ ανά υδρόμετρο. Η εταιρία η οποία έχει 21 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη και διαθέτει στα ταμεία της 26 εκατομμύρια, αξιολογείται στα 80 εκατομμύρια
ευρώ!
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης αντίθεται στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων και του λαού της Θεσσαλονίκης με σκοπό την αποτροπή ακόμη ενός οικονομικού εγκλήματος.

Η ιδιωτικοποίηση του νερού, όπως μας έχει δείξει και η παγκόσμια εμπειρία, σημαίνει αύξηση των τιμολογίων αλλά και κινδύνους για την υγεία του λαού.
Τη στιγμή που σε πολλές χώρες του κόσμου το κράτος επανακτά τις ιδιωτικοποιημένες εταιρίες ύδρευσης, στη χώρα μας η κυβέρνηση επιμένει δογματικά στο ξεπούλημά τους.
Καλούμε τους πολίτες να προασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΑΘ, επειδή το πολυτιμότερο αγαθό της Φύσης δεν ανήκει σε κανέναν και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το ξεπουλήσει και να το εκμεταλλευτεί. 


Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης»

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου