Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

- Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας οξύνονται τα φαινόμενα βίας και καταστολής. Για τους κατοίκους των Εξαρχείων που λειτουργούν μέσα σε ένα ευρύ πνεύμα αλληλεγγύης στηρίζοντας πολλές πρωτοβουλίες της γειτονιάς όπως τις συλλογικές κουζίνας κοινωνικό φαρμακείο, χώρους υπεράσπισης ελεύθερων χώρων και κινημάτων . Μια τέτοια κατάσταση μας ανησυχεί και μας οργίζει.
- Παίρνοντας υπόψη την στρατηγική της κυβέρνησης περί «μηδενικής ανοχής», καθώς και την στρατηγική της έντασης που προωθεί το επιτελείο της Ν.Δ. θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτή η επίθεση δεν κάνει διακρίσεις.
- Ξεκινά από τον αντιεξουσιαστικό χώρο με σκοπό Να συντρίψει ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ και κυρίως το εργατικό κίνημα.
- Δεν είναι τυχαίο, ότι η πολιτική της έντασης ξεκίνησε με την επιδρομή των ΜΑΤ τον Αύγουστο στην ανοικτή αγορά της Κυψέλης, συνεχίσθηκε με την “ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ”, «κατάληψη Σκαραμαγκά», την ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ TOY ΜΕΤΡΟ, και σήμερα με την επίθεση και

σύλληψη διαδηλωτών του ΠΑΜΕ., Δε δίστασαν να κτυπήσουν ακόμα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Χ. Καραγιαννίδη και Γ. Μπάρκα.
- Αυτή η επιθετική στρατηγική της κυβέρνησης, μας αφορά όλους, δεν εξασφαλίζει καμιά «ευταξία και ησυχία», δεν χαρίζεται σε κανένα εργαζόμενο και επιδιώκει την δημιουργία καθεστώτος φόβου και απομόνωσης.
- Ο χώρος του Κ.Κ.Κ ΒΟΞ λειτουργεί στην γειτονιά μας χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα, έχει οργανώσει πολλές εκδηλώσεις και λειτουργεί σα ν ένας ακόμα χώρος αλληλεγγύης
- Το Σάββατο 2/2/2013 συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πολλές συλλογικότητες έχουν καλέσει, επειδή θεωρούμε ότι κάθε χώρος αλληλεγγύης αξίζει την υπεράσπιση όλων μας.

ΕΞΑΡΧΕΙΑ 30/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου