Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Γενική εκποίηση δικαιωμάτων

Γενική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για να αποφευχθεί η λήψη νέων μέτρων! Με αυτό το παραπλανητικό επιχείρημα προσπαθεί η κυβέρνηση να δικαιολογήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και να εκβιάσει συναινέσεις.
Το επιχείρημα “αποκρατικοποιήσεις ή νέα μείωση μισθών και συντάξεων” είναι κίβδηλο. Επί δύο χρόνια, συντελείται η κατάρρευση των εισοδημάτων και θεσπίστηκε μηχανισμός αυτόματης περαιτέρω μείωσης των αποδοχών. Όλα γίνονται, λοιπόν! Κι από όλα κερδίζει το κεφάλαιο και οι ξένοι πιστωτές της χώρας.
Η αλήθεια είναι ότι η δημόσια περιουσία εκποιείται για να διασφαλιστούν τα δάνεια και, μάλιστα, προκαταβολικά. Οι πιστωτές βρίσκουν την ευκαιρία και παίρνουν κοψοχρονιάτικα τα δημόσια φιλέτα και τις στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις. Τί άλλο θα μπορούσε να συμβεί, όταν έχουν περιαγάγει τη χώρα σε κατάσταση χρεωκοπίας; Η δημόσια περιουσία αντιμετωπίζεται ως πανωτόκι!
Μια χώρα χωρίς μοχλούς ανάπτυξης, όπως είναι οι δημόσιες επιχειρήσεις και χωρίς κατά το δυνατόν
αυτοδύναμη διεθνή παρουσία, όπως π.χ. επιδιώκεται από όλες τις χώρες με βάση την ενεργειακή διπλωματία, στερείται προοπτικών και υποτάσσεται στα γεωπολιτικά παιχνίδια άλλων χωρών. Η χώρα μοιάζει με επιχείρηση που εκποιεί τα πάγιά της.
Η μνημονιακή προπαγάνδα έχει διατυπώσει πολλά παραπλανητικά “επιχειρήματα”, με στόχο να πειθαναγκάσει την κοινωνία να δεχθεί το θηριώδες πρόγραμμα εσωτερικής υποτίμησης, τη διαιώνιση της λιτότητας. Σε κάθε νεότερο δίλημμα, αναιρείται το δεύτερο μέρος του προηγουμένου, που υποτίθεται ότι διασώθηκε. Στην αρχή επελέγη ο δημόσιος υπάλληλος με την υποκριτική επίκληση της σωτηρίας του ιδιωτικού υπαλλήλου. Μετά, ο άνεργος ως άλλοθι για την κατάρρευση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Πάντοτε, η επίλυση των περιβόητων διλημμάτων καταλήγει εις βάρος της κοινωνίας - και μάλιστα κατά προτεραιότητα εις βάρος των ασθενέστερων πολιτών.
Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας συνιστά κατεδάφιση συλλογικών περιουσιακών δικαιωμάτων και μοχλό για την αποπτώχευση της κοινωνίας και την κατάρρευση κοινωνικών δικαιωμάτων. Αυτή η γενική εκποίηση δικαιωμάτων συνοδεύεται από την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό.

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου