Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ: Η Σπιναλόγκα του Ευρωπαϊκού Νότου…

Της Τζούλιας Λακοπούλου

Όχι! Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι απλά δραματικό. Δεν είναι μία καταστροφή. Είναι μία τραγωδία!
Η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά υπερβεί με ένταση, το ρυθμό της σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημοσίου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!
Σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής - στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου – και την ακούραστη αντίσταση της, στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης, που βίωσε εδώ κι έναν αιώνα και οι οποίες προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν, οι Ευρωπαίοι Εταίροι με τους εγχώριους υποστηρικτές τους κατάφεραν να την μετατρέψουν “σε Σπιναλόγκα του Ευρωπαϊκού Νότου”.

Ο Ελληνικός Λαός πεινάει, υποφέρει, πονάει, αυτοκτονεί, διασύρεται…
Τραγικές καταστάσεις εκτυλίσσονται καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας, με «πρωταγωνιστές» οικογένειες της διπλανής πόρτας τις οποίες, η ανέχεια και η έλλειψη πόρων τις υποχρεώνει να ζουν στο σκοτάδι επί ημέρες και εβδομάδες (κάποιες φορές και μήνες !) καθώς δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και τα “χαράτσια”.
Πριν από πέντε ημέρες, μέσα στο τραίνο για την Ομόνοια, μπήκε μία νέα γυναίκα  35-40 χρόνων το πολύ. Το βαγόνι ήταν σχεδόν άδειο. Πήγε στη γωνία, γύρισε το πρόσωπό της στο παράθυρο κι άρχισε να κλαίει με λυγμούς. Κτύπησε το τηλέφωνό της και ακούστηκε να λέει: «…έπεσα στα πόδια του, του είπα ότι είμαι άνεργη, του έδειξα τα χαρτιά, του είπα ότι έχω τρία μικρά παιδιά, ότι ο άντρας μου σκοτώθηκε πριν από ενάμισι χρόνο σε τροχαίο, δεν έχω να πληρώσω, κάνε μου μικρές δόσεις, μην αφήνεις τα παιδιά μου στο σκοτάδι, κλαίνε, παγώνουν… δεν έχεις αίμα στις φλέβες σου; Μ’ έδιωξε σαν το σκυλί…».
Δεν πρόλαβα να της μιλήσω, να της πω ότι κάτι θα γίνει, ότι δεν είναι μόνη της, ότι θα βρεθεί λύση… Κατέβηκε στο Μοναστηράκι και χάθηκε… σα να ήτανε φιγούρα από τοπίο στην ομίχλη…
Η τραγική αυτή κατάσταση, που καθημερινά χειροτερεύει, δεν οφείλεται ούτε στην παγκόσμια  κρίση, ούτε στην Ευρωπαϊκή. Οφείλεται στα οικονομικά και πολιτικά εγκλήματα, που έγιναν και γίνονται, από συγκεκριμένους κυβερνώντες, δημόσιους λειτουργούς  και μία – μικρή – μερίδα Ελλήνων! Κανείς από αυτούς που τους «έχουμε» δώσει το τιμόνι της χώρας τα τελευταία τριάντα χρόνια, δε μείωσε ούτε πάταξε τη φοροδιαφυγή, τη δασμοδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή, τη διαφθορά, την αλόγιστη σπατάλη. Τι να πρωτοαναφέρεις, Siemens, μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, κατασπατάληση κοινοτικών πόρων, παράνομες επιδοτήσεις, δομημένα ομόλογα, Βατοπέδι, Ολυμπιακά Ακίνητα, νόμοι που ψηφίστηκαν για να καλύψουν τους «ημέτερους με τις off shore εταιρείες; Μακρύς ο κατάλογος! Θα πρέπει η Ελλάδα να μετατραπεί σε μία απέραντη φυλακή…
Αντ’ αυτού, όμως, κατάφερα να μετατρέψουν, όλοι αυτοί, την Ελλάδα σε κρεματόριο  ψυχών και σωμάτων… Τα στοιχεία της Euro Stat είναι αδιάψευστος μάρτυρας και κατήγορος…
1) Οι αυτοκτονίες έχουν φτάσει – με τα επίσημα στοιχεία, γιατί υπάρχει και “η σιωπή των αμνών” – τις 4.000! Κάθε δύο μέρες αυτοκτονούν τρεις άνθρωποι!
2) Η ραγδαία αύξηση της ανεργίας έχει αγγίξει – σύμφωνα με τη Euro Stat – το 26% και μαστίζει ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες!
3) Η φτωχοποίηση του πληθυσμού είναι δραματική! Σύμφωνα, πάλι με τη Euro Stat, τρία εκατομμύρια Έλληνες ζουν στο όριο της φτώχειας και ένας στους τρεις Έλληνες δεν καλύπτει ούτε τις βασικές του ανάγκες (διατροφή και στέγαση).
Η εικόνα που παρατηρεί κάποιος στις ουρές των συσσιτίων, είναι το λιγότερο σοκαριστική… Άνθρωποι καλοντυμένοι, με αξιοπρεπή εμφάνιση, εκπρόσωποι της – άλλοτε – μικρομεσαίας αστικής τάξης, περιμένουν υπομονετικά για λίγο φαγητό!  Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό εντός της Ευρωζώνης (χειρότερη εικόνα εμφανίζουν μόνο πέντε χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ: Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Λεττονία, Λιθουανία).
4)Το 55,4% του πληθυσμού έχουν αδυναμία πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!
Καρκινοπαθείς και άτομα με σοβαρά, χρόνια και αυτοάνοσα νοσήματα μένουν χωρίς φάρμακα! Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προειδοποιεί… Έστειλε μέχρι και αναφορά στον ΟΗΕ! Φωνή βοώντος…
5) Η τριμερής κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη (όπως και οι προηγούμενες…) έχουν προχωρήσει σε στάση πληρωμών, τόσο των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, όσο και των φαρμακοποιών και του νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων.
6)  Ο υποσιτισμός των παιδιών αγγίζει τα όρια των τριτοκοσμικών χωρών…
Η ανθρωπιστική κρίση που αποσοβεί στη χώρα μας παραπέμπει σε εικόνες της Κατοχής!
Τα τρία τελευταία χρόνια η Γερμανία, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με την αρωγή των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου-Πικραμένου-Σαμαρά, μετέτρεψαν μεθοδικά, σχεδιασμένα και με απόλυτη επίγνωση και δόλο, σε πειραματόζωο έναν λαό αξιοπρεπή και υπερήφανο.
Η τιμωρία των όσων με τις αποφάσεις τους και τις πράξεις τους οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, δεν είναι ζήτημα εκδίκησης, αλλά δικαιοσύνης και κυρίως αποτελεσματικότητας των αλλαγών που απαιτούνται για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας!

 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου