Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο Βασιλιάς πέθανε ... ζήτω ο βασιλιάς

Του Κώστα Καπνίση 

Καταρρέουν. Το ξέρουν και το ξέρουμε. Στην πτώση τους όμως προσπαθούν να πάρουν μαζί στον πάτο τη χώρα. Δε θέλουν να αφήσουν τίποτε όρθιο. Αυτό είναι το τελευταίο «μεγάλο» τους στοίχημα. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την εξουσία προτού εκτελέσουν πιστά και τις τελευταίες εντολές από τα αφεντικά τους. Το λένε και το βροντοφωνάζουν ότι τους ενοχλεί να τους λένε την αλήθεια. Τους ενοχλεί να τους ξεμπροστιάζουν. Έλπιζαν ότι η θλιβερή και ανίερη συμμαχία τους στις τελευταίες εκλογές ήταν ικανή να τους κρατήσει για πάντα στην εξουσία. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια. Στο κύκνειο άσμα τους συκοφαντούν, λοιδορούν, τρομοκρατούν. Τα δίνουν όλα και μάλιστα χωρίς πια ίχνος ντροπής. Απροκάλυπτα. Μαζί τους και η μιντιοκρατία. Πάντα ήταν μαζί τους. Πάντα οι ίδιοι άνθρωποι στα ίδια στασίδια να φωνάζουν «Ο βασιλιάς πέθανε…Ζήτω ο βασιλιάς» σε κάθε εναλλαγή τους στην εξουσία. Σε μια συνουσία μυστική της διαφθοράς.
Καταρρέουν και το ξέρουν.
Τελευταίο τους χτύπημα η κατασκευή video με προφανή αλλοίωση – απόκρυψη των πραγματικών δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλου. Έχουν άλλωστε το «know how». Το έκαναν και αυτό. Δεν έχει βέβαια και καμιά ιδιαίτερη σημασία. Δε νιώθουν τίποτε. Δεν έχουν καμιά επαφή με τον κόσμο. Ήταν το λιγότερο αυτό που επιχείρησαν να κάνουν. Αυτή η θλιβερή προβοκάτσια. Το πιο σημαντικό είναι ότι καταστρέφουν τη χώρα και τους πολίτες. Αυτή είναι η ατζέντα που πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη μέχρι να γκρεμιστούν από την εξουσία. Πρέπει να γκρεμιστούν. Οφείλουμε να τους ανατρέψουμε γιατί είναι πια επικίνδυνοι όχι μόνο για τη χώρα και για τους πολίτες της αλλά και για το ίδιο το πολίτευμα. Η Δημοκρατία μας κινδυνεύει. Είναι πια ξεκάθαρο ακόμα και σε όσους δίσταζαν να το παραδεχτούν. Το έβλεπαν αλλά ήταν δύσκολο να το παραδεχτούν.
Τώρα πείστηκαν όλοι. Ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές τους. Μπορεί να τους στηρίζουν ακόμα γιατί έχουν συμφέρον να το κάνουν αλλά δεν τολμούν καν να πουν δημόσια ότι τους στηρίζουν. Που είναι όλοι αυτοί που στις δημοσκοπήσεις τους στηρίζουν; Δεν κυκλοφορούν; Σε άλλη χώρα ζούμε εμείς; Καλωσορίζουν την Αριστερά λένε στη μετάβασή της προς τη νομιμότητα. Μάλιστα. Καλό. Δε χρειάζεται καν να κάνουμε ανάλυση ή να πάρουμε στα σοβαρά αυτές τις ακραίες γελοιότητες. Δεν προκαλούν καν γέλιο. Ούτε καν θυμό. Θλίψη μόνο για την κατάντια της ανθρώπινης φύσης. Το τέλος της αξιοπρέπειας και η ένδεια επιχειρημάτων μπροστά στον πολιτικό αντίπαλο. Δε δίνουν καν μια έντιμη πολιτική μάχη. Μια μάχη πολιτικών επιχειρημάτων. Ξέρουν ήδη ότι έχουν ηττηθεί. Δεν έχουν καν το πολιτικό υπόβαθρο για να αρθρώσουν πολιτικό λόγο. Δεν έχουν καν ηθικούς φραγμούς. Ναι, για αυτόν και μόνο τον λόγο είναι επικίνδυνοι. Ναι, οδηγούν την Ελλάδα σε εμφυλιοπολεμικά μονοπάτια. Δεν πρέπει καν να τους κάνουμε τη χάρη. Δεν πρέπει καν να μπαίνουμε στον πειρασμό να τους απαντάμε σε αυτό το πλαίσιο. Καταρρέουν και το ξέρουν. Το ξέρουμε και εμείς. Δεν έχει κανένα νόημα να μπούμε μέσα σε ένα τέτοιο γήπεδο. Η «πολιτική» τους ξεφτίλα δε γνωρίζει όρια.
 Η αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Μια δράκα ακροδεξιών είναι. Αυτό είναι. Είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας και αποπροσανατολίζουν την κοινωνία με τις ακροδεξιές τους κορώνες. Παραληρούν. Δικαίωμά τους. Αυτοί είναι. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να παρασύρουν ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας στην πορεία προς τον φασισμό. Δε θα τους περάσει. Έχουν γνώση οι φύλακες. Δε θα επιτραπεί καμιά προσπάθεια εκτροπής. Θα μας βρουν μπροστά τους. Ο ελληνικός λαός έχει νικήσει αρκετές φορές τον φασισμό και θα το ξανακάνει αν χρειαστεί. Η προσπάθεια εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία δε θα περάσει. Θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει στις κάλπες. Εκεί θα συντριβούν. Όσα τερτίπια και αν δοκιμάσουν θα αποτύχουν. Ξέρουν ότι είναι χαμένοι. Έχουν χάσει εδώ και αρκετό καιρό οποιοδήποτε ψήγμα αξιοπιστίας. Έχουν ξεσκεπαστεί. Είναι πια γυμνοί και στέκουν έτσι μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού. Είναι το συνώνυμο της διαφθοράς, της διαπλοκής, της ομερτά, της βίας. Μιλούν για «συνταγματικό τόξο». Παραληρούν και πάλι.
Είναι βασανισμένοι μέσα στην ίδια τους την συνείδηση και τις ενοχές τους και βασανίζουν την κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία υπομένει καρτερικά. Το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι. Παρακαλούν να υπάρξει βίαια αντίδραση της κοινωνίας και δεν το βλέπουν. Εκεί είναι που τρελαίνονται. Χάνουν ακόμα περισσότερο τον έλεγχο. Επιτίθενται στους εναπομείναντες εργαζόμενους και απειλούν. Επιτίθενται στους άνεργους που αυξάνονται ραγδαία και προαναγγέλουν υψηλή φορολόγησή τους και μάλιστα σε δόσεις. Αδιαφορούν προκλητικά και χαμογελούν στις δημόσιες εμφανίσεις τους βγάζοντας μίσος μέσα από τις κατάμαυρες ψυχές τους. Φτωχοποιούν, βασανίζουν, εξευτελίζουν. Καταργούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τις κατακτήσεις των εργαζομένων εδώ και δεκάδες χρόνια. Κατακτήσεις που δεν έχουν πουθενά αλλού καταργηθεί. Δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με άσκηση έστω και αρνητικής ή λανθασμένης πολιτικής. Αυτό που κάνουν δεν είναι λάθος. Είναι εγκληματικές πράξεις κατά της κοινωνίας. Άρχισαν να επικαλούνται και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος. Είπαμε και πιο πάνω. Δε μπορούν ακόμα να χωνέψουν πως ο κόσμος υπομένει καρτερικά. Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Επιδιώκουν τη βία και τη σύγκρουση αλλά δε θα το καταφέρουν. Δεν πρέπει να το καταφέρουν. Ο λαός έχει μάθει να πληρώνει τα λάθη του και αυτό πράττει τώρα. Κάνει υπομονή. Δυστυχώς αυτοί οι απίθανοι τύποι κέρδισαν τις εκλογές το περασμένο καλοκαίρι. Δε βγήκαν μόνοι τους. Δεν κατέλαβαν με το ζόρι την εξουσία. Με φρικτά ψέματα ναι αλλά όχι με το ζόρι. Κάποιοι τους ψήφισαν.
Τα λάθη συγχωρούνται. Μπορεί να πληρώνονται αλλά συγχωρούνται. Ο ελληνικός λαός άλλωστε είναι μαθημένος να πληρώνει τον λογαριασμό. Θα τον πληρώσει και τώρα. Με πίκρα αλλά το κάνει. Τον πληρώνει με την ανεργία, την εξαθλίωση, με το να βλέπει τα παιδιά του να μαραζώνουν ή να παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς. Είναι βέβαια η τελευταία φορά. Στο χέρι της Αριστεράς είναι να μην προδώσει τις προσδοκίες και τα όνειρα του ελληνικού λαού. Είναι έτοιμη να κυβερνήσει περισσότερο από ποτέ. Ξέρει πια τι ζητά ο λαός και έχει ανοιχτά τα αυτιά της για να το ακούσει. Δε ζητά ούτε ρουσφέτια ούτε χάρες. Λύτρωση ζητά. Μια καινούρια και έντιμη αρχή ζητά. Να ξεφορτωθεί όσους τον πλήγωσαν και τον πρόδωσαν ζητά. Όσους του κατέστρεψαν τη ζωή. Όσους έπαιξαν με ανθρώπινες ζωές σα να ήταν στατιστικές. Θέλει να ξεμπερδέψει μια και για πάντα με αυτούς. Η ελληνική κοινωνία είναι πια έτοιμη και ώριμη. Δε θέλει πια να ακούσει μεγάλα και ψεύτικα λόγια αλλά την αλήθεια. Ξέρει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και θα χρειαστεί να κάνει προσπάθεια για να βγει από τον βούρκο.
Όσοι προσπαθήσουν να κάνουν μικροκομματικά (στην κυριολεξία) πολιτικά παιχνίδια βρίσκοντας διάφορες προφάσεις καλό είναι να γνωρίζουν ότι η κοινωνία ξέρει Ιστορία. Ναι, η Αριστερά είναι έτοιμη και απλώνει το χέρι της στον λαό λέγοντας τη μια και μόνη αλήθεια. Ότι θα ζήσουμε. Θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια, με ειλικρίνεια, με εντιμότητα, με αγάπη για τον Άνθρωπο. Δεν αργεί εκείνη η μέρα. Θα ζήσουμε…
www.periodista.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου