Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ψηφοδέλτιο του τομέα Δυτικής Αττικής της Περιφερειακής παράταξης ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, εκτιμώντας την δράση της παράταξης μας τα δυο προηγούμενα χρόνια και προγραμματίζοντας νέες πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα, αποφάσισε τα εξής:
Μετά από τις Περιφερειακές εκλογές, συνεχίσαμε συστηματικά να προβάλουμε την αντίθεση μας στις Κυβερνητικές πολιτικές των Μνημονίων.
Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Μάιο του 2012 απευθυνθήκαμε στους πολίτες της Δυτικής Αττικής οργανώνοντας δεκάδες συγκεντρώσεις με κεντρικό θέμα το Μνημόνιο, στις οποίες καλούσαμε ταυτόχρονα τους πολίτες σε αγώνα για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές.
Η συμμετοχή και η πλατύτητα του ακροατήριου σε αυτές ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ μίλησαν δεκάδες στελέχη της παράταξης μας όπως και άλλων πολιτικών χώρων, οι οποίοι όμως είχαν αρχίσει

ήδη να έχουν αντιμνημονιακούς προσανατολισμούς.
Αυτό το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα συνέβαλε σημαντικά στο να έρθουν οι πολίτες της Δυτικής Αττικής πιο κοντά, τόσο στις θέσεις της παράταξη μας όσο και στην αριστερά που εκφράζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ.
Σήμερα δε που εκ των αποτελεσμάτων τους, οι πολιτικές των Μνημονίων οδηγούν την μεν κοινωνία σε απόγνωση την δε οικονομία σε κατάρρευση, συνεχίζουμε προωθώντας δυο κυρίως προβλήματα:
1. Στηρίζοντας και συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και όχι ελεημοσύνης, ώστε η κοινωνία να σταθεί όρθια.
2. Ξεχωρίζοντας την ανεργία ως μείζον πρόβλημα που απειλή όλους, επιδιώκουμε μαζί με άλλους φορείς της περιοχής την δημιουργία ενός μαζικού, αλλά και ενωτικού διεκδικητικού κινήματος.
Αφ’ ενός ανάδειξης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ανέργων, ώστε για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους οι ίδιοι και οι οικογένειες τους να μην στερούνται των βασικών κοινωνικών αγαθών.
Αφ’ ετέρου προβολής του ανθρώπινου δικαιώματος της εργασίας, για την εξασφάλιση του οποίου αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι Κυβερνήσεις και οι πολιτικές που κάθε φορά εφαρμόζουν.
Η Περιφερειακή μας Παράταξη που είναι η μόνη η οποία συνεχίζει να έχει δράση και μετά τις Περιφερειακές εκλογές, θα εξακολουθήσει με τους ιδίους αμείωτους ρυθμούς και το επόμενο χρονικό διάστημα:
Να αντιστέκεται στις Κυβερνητικές πολιτικές των Μνημονίων.
Να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις που στρέφονται κατά των σημερινών βαρβάρων Μνημονικών πολιτικών.
Να παίρνει πρωτοβουλίες ενότητας και κοινής δράσης με κάθε πολίτη η φορέα της περιοχής, με κριτήριο, την στάση όλων απέναντι στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Δυτικής Αττικής.
Προτάσσοντας δε την ριζική μας αντίθεση στις Μνημονιακές πολιτικές, θα επιδιώξουμε τόσο ως Περιφερειακή παράταξη όσο και ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ, να διευρύνουμε το μέτωπο των αντιμνημονιακών, προοδευτικών δυνάμεων φέρνοντας πιο κοντά την χρονική στιγμή της ανατροπής τους.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής της Περιφερειακής Παράταξης ‘ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ’

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου