Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ: Καταδίωξη οδήγησε στο θάνατο μετανάστη

Μια καταδίωξη ομάδας αστυνομικών του Δήμου Αθήνας στο Θησείο που κατέληξε στο θάνατο του Μπαμπακάρ Ντιάε, 39 ετών από τη Σενεγάλη, καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κίνησης «η λυσσασμένη επίθεση των δημοτικών αστυνομικών δεν σταμάτησε ούτε όταν ο μικροπωλητής έφτασε στο αδιέξοδο πάνω από τη γέφυρα του τρένου του ΗΣΑΠ όπου ένας δημοτικός αστυνομικός τον καταδίωκε μέχρι που έπεσε στο κενό με το κεφάλι πάνω στις γραμμές».
Η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει πως μετά το θάνατο του 39χρονου μετανάστη, σύμφωνα με πληροφορίες πατέρας δύο παιδιών, «ακολούθησε ένα όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατικής χυδαίας παρουσίας των ένστολων νεοναζί του Δένδια». Όπως καταγγέλλει η Κίνηση αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο «βρίζοντας χυδαία, ψεκάζοντας με χημικά και εξαπολύοντας επίθεση» στους συγκεντρωμένους μετανάστες και τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ που βρεθήκαν στο σημείο μετά το
περιστατικό.
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός  σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ τονίζει πως «η πολιτική των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας του Δένδια έφερε ξανά νεκρό όπως και το περασμένο καλοκαίρι. Αυτή τη βάρβαρη πολιτική  στήριξε η Δημοτική Αρχή Καμίνη με τις επιθέσεις κατά των μικροπωλητών, την εισβολή στη ΑΣΟΕΕ και τους κατειλημμένους  αυτοδιαχειριζόμενους χώρους».
«Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να καθαιρέσει τους υπεύθυνους της επίθεσης κατά των μικροπωλητών και να ανατρέψει τη ρατσιστική συνεργασία με τη δολοφονική πολιτική του Δένδια. Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στη κυβέρνηση Σαμαρά, μια κυβέρνηση απατεώνων, ψευτών και δολοφόνων για χάρη μιας άθλιας μειοψηφίας Τροϊκανών, Τραπεζιτών, φίλων των νεοναζί. Καλούμε σε μαζική αντίσταση στις ρατσιστικές δολοφονίες», καταλήγει.

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου