Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ο Δένδιας... υπουργός τουρισμού. Του Θέμη Τζήμα

Αν κάποιοι κουκουλοφόροι- που εμφανίζονται βεβαίως πάντα σε διόλου τυχαίες συγκυρίες- ξηλώσουν τα μάρμαρα στην πλατεία Συντάγματος, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απολογηθεί τάχιστα ανάμεσα σε άλλα για το πλήγμα και στον τουρισμό της χώρας.
Αν οι λιμενεργάτες απεργήσουν, το ΚΚΕ οφείλει να αυτομαστιγωθεί για το πλήγμα στη “βαριά βιομηχανία” της χώρας.
Αν οποιοσδήποτε κλάδος απεργήσει κοντά στις γιορτές και στις περιόδους διακοπών, είτε το Mega, είτε το ΣΚΑΙ αναλαμβάνουν να δικάσουν και να καταδικάσουν τους “ανεύθυνους προβοκάτορες” που καθυστερούν την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Αν αντίθετα, είσαι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι αστυνομικές δυνάμεις υπό τις διαταγές σου ξυλοκοπούν και βασανίζουν μετανάστες και τουρίστες, πρώτον είσαι θύμα προβοκάτσιας του BBC ή άλλων ξένων δικτύων, δεύτερον εισπράττεις τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για την καλή σου δουλειά και τρίτον μεταφέρεις την επιβράβευση προς τους υπηρεσιακούς υπευθύνους.
Δεν πρόκειται απλά για ανικανότητα του υπουργού και της κυβέρνησης συνολικά να ελέγξουν τα χουντικά στεγανά εντός των σωμάτων ασφαλείας. Στεγανά που βεβαίως διαρκώς διευρύνονται εκτοπίζοντας ή έστω συμπιέζοντας ασφυκτικά τα υπόλοιπα, δημοκρατικά στοιχεία.
Πρόκειται για καθαρή πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να θωπεύσει τα ακροδεξιά στοιχεία, προκειμένου εκλογικά ή και στελεχιακά να τα έλξει προς τη νέα δεξιά παράταξη που θέλουν να σχηματίσουν. Μια παράταξη της οποίας ο άξονας θα βρίσκεται προς την ακροδεξιά και προς το πλαίσιο του ελληνικού συναγερμού της δεκαετίας του '50.
Στη θέση του αντικομμουνισμού που συνάρθρωνε το συνεκτικό πλαίσιο της τότε δεξιάς, η σημερινή κατά Σαμαρά δεξιά είναι αντί- αριστερή, αντί- μεταπολιτευτική, μνημονιακή και αντί- μεταναστευτική. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα οι υπερβολές στην καταστολή το λιγότερο συγχωρούνται, ενίοτε δε και επιβραβεύονται, εφόσον κινούνται στις παραπάνω κατευθύνσεις.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα που στην Ελλάδα αναδείχθηκε από sites όπως το TVXS και θάφτηκε από όλα τα ΜΜΕ μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε έναν ανασχηματισμό τον κο Δένδια στη θέση του υπουργού Τουρισμού, με τόση επιπλέον δημοσιότητα που έχει διασφαλίσει για τη χώρα στα διεθνή δίκτυα.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου