Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Βάστα, Ρόμελ...*



Απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του Τσίπρα απ' ευθείας από τη Βίλλα Αμαλία; Όχι: Άρθρο της "Süddeutsche Zeitung" του Μονάχου, χθες, ημέρα κατά την οποία ο Αντ. Σαμαράς ήταν στη Γερμανία:
«Στις 16 Ιανουαρίου οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να αποκτήσουν ειδικούς επόπτες. Αυτοί θα είναι επιφορτισμένοι, κατʼ επιθυμία της Ε.Ε., να επιτηρούν τη χορήγηση μεγάλων δανείων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ειδικούς πελάτες: συγγενείς μετόχων, ελληνικά κόμματα ή και μέσα ενημέρωσης» (...).
«Πριν την άφιξη των εποπτών, μια γνωστή δημοσιογραφική επιχείρηση καλύφθηκε γρήγορα με δάνειο από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας: πρόκειται για το Mega, τον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό».
* Αντιγράφουμε από τον Δημήτρη Ψαθά: "- Βάστα, Ρόμελ! Είναι η σαρκαστική επίκληση της μαρίδας προς τον Γερμανό στρατάρχη που κλόνισε στη φευγάλα του και το φρούριο της μαύρης αγοράς. Φεύγει ο Ρόμελ. Άρα; Τελειώνει ο πόλεμος! Και μέσα στην παραζάλη της παθαίνει σύγχυση η μαύρη αγορά, χάνει το ηθικό της και τα βγάζει όλα στη φόρα. Πανικός. Τσακίζονται να προλάβουν οι μαυραγορίτες".

Γ.Κ.

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου