Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Παίζει τα ρέστα του το βαθύ ΠΑΣΟΚ

Του Γιώργου Σαββίδη

Μόνο την παραπομπή σε δίκη του… Σωκράτη δεν έχουν επικαλεστεί ακόμα οι επίζηλοι «διασώστες» του Ευάγγελου Βενιζέλου. Έχουν βγάλει από το «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» όλους τους σκελετούς και βομβαρδίζουν ανελέητα όσους μιλάνε για πιθανή ποινική ενοχή του ενός από τους συγκυβερνήτες της χώρας. Γαλάζιοι, πράσινοι και άλλοι προφέσορες προθυμογράφοι της τηλεοπτικής λεγόμενης επικοινωνίας και της έντυπης δημοσιογραφίας και παραδημοσιογραφίας, κάθε μέρα κτίζουν «σιδηρούν παραπέτασμα» περί τον Βενιζέλο, μην τυχόν και κλονισθεί η σωτήρια συγκυβέρνηση. Και τα παίζει όλα το σύστημά τους: από κούφιους υβριστικούς λεονταρισμούς μέχρι διαγραφές βουλευτών.
Αυτοί που έχουν γούστο, είναι οι νοσταλγοί και τα πρωτοπαλίκαρα του αμετανόητου διαπλεκόμενου ΠΑΣΟΚ. Βγάζουν από τις τσέπες τους ό,τι έβγαλαν στο παρελθόν και παίζουν τα ρέστα τους. Όσοι απέμειναν απʼ αυτό το βαθύ ΠΑΣΟΚ, μπαίνουν με φόρα στον καυγά και φορτώνουν στον Γ. Παπακωνσταντίνου, εκτός από τις δικές του αμαρτίες, και τις δικές τους. Επίσης τωρινές και πολύ παλιές αμαρτίες τους τις φορτώνουν στον… ΣΥΡΙΖΑ!
Έχω ξαναγράψει ότι δεν υπάρχει βρόμικη χρονιά, όπως διέδωσε τότε -με υπουργό Δικαιοσύνης τον Φώτη Κουβέλη- και καθιέρωσε με το δήθεν «βρόμικο ʼ89» ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Υπάρχει βρόμικο χρήμα, όπως κατέγραψε πολλούς κατόχους του και ο Ερβέ Φαλτσιάνι, μεταξύ άλλων, στη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ». Τότε θα τα πούμε για καλά, όταν αποκαλυφθούν όλοι αυτοί κι απʼ όλες τις λίστες. Από δω ξεκινά και η διαφορά, με όσους καταλογίζουν ενοχή μόνο σʼ έναν πολιτικό.
Υποστηρίζουν όσοι καταμαρτυρούν ποινική ενοχή μόνο στον Γ. Παπακωνσταντίνου ότι υλοποιούν τη λαϊκή αξίωση να «μπει κάποιος στη φυλακή». Όχι, κύριοι… δικολάβοι. Ο λαός δεν θέλει κάποιον στο σκαμνί. Θέλει κάποιους. Μπορεί να σας βολεύει μικροκομματικά ο ενικός, αλλά ο λαός με πληθυντικό εκφράστηκε στις δύο τελευταίες εθνικές κάλπες, όταν έστειλε πολλούς να ιδιωτεύσουν. Γι' αυτό τρέμετε στην ιδέα των επόμενων εκλογών και το ρίχνετε στη… φιλοσοφία.
Και αφού για φιλοσοφία ο λόγος, αν ανατρέξετε στον Αριστοτέλη, θα βρείτε μια φράση του που σας ταιριάζει σαν γάντι. Λέει: «όταν παύει να υπάρχει μεσαία τάξη και οι φτωχοί πληθαίνουν, τότε είναι σίγουρο πως έρχεται η πολιτική ανωμαλία και η κατάλυση του κράτους». Αντιλαμβάνομαι ότι για σας είναι πικρός ως κώνειο αυτός ο λόγος, αλλά είναι ο Ορθός Λόγος.
Αργά ή γρήγορα θα δικαιωθεί η απαίτηση του λαού για απόδοση ευθυνών σε όλους και στους πραγματικούς ενόχους. Δεν υπάρχει για κανέναν σωτηρία, με προσφυγή στις ρητορικές βερμπαλιστικές αυτάρεσκες υπεκφυγές δογματικών πολιτικάντηδων της συγκυβέρνησης, ούτε στην υπερβολική εκμετάλλευση των φραστικών αστοχιών της αντιπολίτευσης. Ο λαός, εξαντλημένος από τα απανωτά μνημονιακά κτυπήματα της τρόικας, έχει κάνει οριστικά τις επιλογές του. Επιλογές ανατροπής και σωτηρίας του.
Τα χιόνια που μας ζώνουν αυτές τις μέρες θα τʼ αντέξει με κάθε τρόπο ο λαός μας. Αυτό που δεν θʼ αντέξει είναι η θανατερή παγωνιά των νέων ληστρικών φορολογικών μέτρων και περικοπών στους μισθούς και συντάξεις. Και τότε σίγουρα θα κάψει όλα τα κούτσουρα της διεφθαρμένης συστημικής κλεπτοκρατίας. Κι αυτή τη φωτιά δεν μπορούν να την αναχαιτίσουν οι στημένες δύο κάλπες της Βουλής. Μόνο με τη μεγάλη εθνική κάλπη θα ζεσταθεί επιτέλους ο λαός μας…

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου